2 Φεβ 2015

Mini tartelletes with feta cream and damson cheese - Ταρτάκια με κρέμα φέτας και παστα δαμάσκηνου

…και η ζωή συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς , ανάμεσα σε ιώσεις και υποχρεώσεις, βόλτες και παιχνίδια, γκρίνια και γέλια όλα αυτά που  την κάνουν ενδιαφέρουσα θα έλεγα. Τα μαγειρέματα μου είναι προσαρμοσμένα στις καθημερινές απαιτήσεις των μικρών χωρίς όμως αυτό να με περιορίζει στο να τους δοκιμάζω διαφορετικούς τρόπους από δοκιμασμένα φαγητά. όπως αυτή εδώ η τυρόπιτα προσαρμοσμένη σε τάρτα, η μάλλον καλύτερα στην δική μας περίπτωση ταρτακια . Το βράδυ περιμέναμε έναν φίλο για κρασί και έφτιαξα αυτά τα ταρτακια που είναι απλά υπέροχα με ένα ποτήρι κρασί αλλά παράλληλα και πολύ νόστιμα για τα μικρά σαν απογευματινό κολατσιό και όχι μόνο.


Θα χρειαστείτε

Σφολιάτα
Φέτα 500 γρ
Κρέμα γάλακτος 1/3 φλ
Τυρί τσενταρ
Αυγά 2
Μαυροκουκι
damson cheese (πάστα δαμάσκηνου) (συνταγή βλέπε παρακάτω)
 



Κόβετε την σφολιάτα στο επιθυμητό μέγεθος . εγώ έχω φαρμάκια σιλικόνης για μικρά ταρτακια και  έτσι έκοψα με κουπατ για μπισκότα την σφολιάτα και την προσάρμοσα στα φορμάικα μου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την φέτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Αλατοπιπερωνουμε και γεμίζουμε με το μείγμα μας τα ταρτακια. Πασπαλίζουμε με το μαυροκουκι. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα και ένα μαχαίρι βυθισμένο στο κέντρο τους να βγαίνει καθαρό. Μόλις κρυώσουν σερβίρουμε τα ταρτακια με μια κουταλιά πάστα δαμάσκηνου από πάνω. Περιττό να σας πω πόσο τέλειος συνδυασμός είναι!



Για την πάστα δαμάσκηνου(damson cheese)

Φρέσκα δαμάσκηνα
Ζάχαρη


Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και με ένα πιρούνι να διαχωρίζεται το κουκούτσι. Τα περνάμε από σινουα εταμυ ή σήτα λεπτή πιέζοντας αρκετά ώστε να μείνουν μόνο τα κουκούτσια και η φλούδα. Μετρώ αυτό που έχει μείνει και βάζω σε καθαρή κατσαρόλα και αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης ή λίγο πιο λίγη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε.. τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις έχει πήξει αρκετά το μεταφέρουμε σε σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο. Δεν χρειάζεται ασφαλώς να σας πω οτι την προσφέρεται με τυριά όπως ακριβώς το κυδωνόπαστο (θυμηθείτε εδώ).
 

8 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον θα το δοκιμάσω με μαρμελάδα που έχω κατάλληλη για τυριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι πρέπει για ένα ωραίο βράδυ με φίλους στο σπίτι! Πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή σου να τα συνοδεύσεις με τη γλυκιά πάστα δαμάσκηνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ομορφα!!! και πανευκολα!! ωραια ιδεα για μπουφε η βραδυες με παρεα και κρασακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο συνδυασμός αλμυρου-γλυκού!

    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. This looks delicious!
    Loved your blog (:




    Followed you, hope you'd like to follow me back.

    123danielle.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H πάστα δαμάσκηνου πολύ ενδιαφέρουσα
    Υπέροχη ιδέα για συνοδεία κρασιού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα δοκιμασα κ σας λεω ειναι πολυ νοστιμα.η παστα απογειωνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή