22 Φεβ 2015

Lavender and blueberry cake - Τούρτα λεβάντα και μύρτιλλο



Παλεύω ώρες να σκεφτώ τι να γράψω για να σας παρουσιάσω την τούρτα με τα μυρτιλλα που έφτιαξα. Γράφω και σβήνω και γράφω και ξανασβήνω και όμως δεν ξέρω πώς να σας την παρουσιάσω. Δεν είναι ότι δεν έχω λόγια για αυτήν την τούρτα, είναι μια ευπαρουσίαστη και εύγεστη τουρτιτσα. Απλή αλλά συγχρόνως  ευχάριστη μπορεί να γίνει είτε το γλυκό για κάποιο εορταστικό event , είτε το καθημερινό απογευματινό σας γλυκό… ετσι απλά. Έφτιαξα μια τούρτα με μυρτιλλα .Να την :

Θα χρειαστείτε
4 αυγά
220 γρ αλεύρι
225 γρ βούτυρο
225 γρ ζάχαρη
1κ.γλ. μπεικιν
1 κ.γλ. αποξηραμένα άνθη λεβάντας

Η συνταγη είναι από το juniper cakery εδω



Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέστε την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέστε διαδοχικά αλεύρι με μπεικιν παουντερ ενδιάμεσα με τα αυγά ένα ένα. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε τα άνθη λεβάντας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο , τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε τα κεικ μας σε πιατέλα , βάζουμε ενδιάμεσα μαρμελάδα  εναλλάξ με βουτυροκρεμα. Στο τέλος αλείφουμε όλο το κέικ με βουτυροκρεμα και στολίζουμε με τα μυρτιλλα.
Για την βουτυροκρεμα :
85 γρ λεύκη σοκολάτα σε κομμάτια
180 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε το βούτυρο καλά μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη. Εντωμεταξύ έχουμε λιώσει την σοκολάτα σε μπεν μαρι και την αφήνουμε να κρυώσει.. Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα βουτύρου και είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε.

5 σχόλια:

  1. Είναι τόσο μα τόσο όμορφο αυτο το κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για τον πρόλογο και την παρουσίαση, όταν έχεις τέτοιο αριστούργημα να μας δείξεις! Υπέροχες φωτό!
    Υπέροχο και το cake! Τα blueberries τα λατρεύω!
    Xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν ηταν ετσι το καθημερινό απογευματινό μου γλυκό... το εαορταστικο πως θα ηταν?
    Πανεμορφη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκέτη ζωγραφιά είναι η τούρτα σου.
    Αυτά τα μύρτιλλα οπου και να μπουν δίνουν ωραίο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή