26 Ιουν 2012

Mirabelle tart with ginger confit - Τάρτα με κορόμηλα και τζίντζερ confit


Από το γαλλικό βιβλίο με τις τάρτες (βλέπε εδώ) έφτιαξα μια  απίστευτη τάρτα με κορόμηλα. Η συνταγη ειχε μια δυσκολία . Απαιτούσε ginger confit πράγμα λιγάκι δυσκολο για μένα εδώ που βρίσκομαι να βρω οπότε το αποφάσισα και έφτιαξα μονη μου. Η διαδιακασία είναι λιγάκι χρονοβόρα αλλά δεν το μετάνιωσα γιατι έγινε πολύ καλό και έχει πολλές χρησιμότητες.

Για την τάρτα
Ζυμη sucree με αμυγδαλόσκονη προψημένη εδώ
Τζίντζερ confit (πιο κάτω)
60 γρ αμυγδαλόσκονη
500 γρ κορόμηλα κομμένα στην μέση χωρίς κουκούτσι
2 αυγά
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Το ξύσμα ενός οργανικού λεμονιού
120 γρ ζάχαρη
Μολις το κέλυφος της τάρτας μας είναι έτοιμο, χτυπάμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για την γέμιση ετσι ώστε να γινει ένα ομογενές μείγμα. Αδειάζουμε την γέμιση στην τάρτα τοποθετουμε από πάνω τα κορόμηλα και ψηνουμε για 40 λεπτά στους 160. Μολις είναι ετοιμη σερβίρουμε με το τζιντζερ confit επάνω. Είναι πολύ νοστιμη και ιδιάιτερη τάρτα!
Για το ginger confit
Ginger ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά ξυλαράκια (την ποσότητα δεν την γράφω γιατι εγω πηρα ένα μικρο κομματι . από εκει και πέρα προσαρμοζετε ανάλογα και διπλασιαζετε τρο σιρόπι σας)
200 μλ νερό
200 μλ ζάχαρη
Βαζουμε το ginger σε παγωμένο νερό και αφήνουμε όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί στραγγίζουμε το νερό και σκουπίζουμε το ginger. Το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα το κσεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το στραγγίζουμε, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το σκεπάζουμε με νερό και το ξαναβράζουμε. Το σταργγιζουμε ξανά και εςπαναλαμβανουμε την διαδικασία άλλη μια φορά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και τοαφήνουμε. Σε κατσαρολα βαζουμε την ζαχαρη με το νερό και βραζουμε. Μολις βραση την βγαζουμε από την φωτιά ριχνουμε μεσα το ginger και το αφηνουμε εκει όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί βγαζουμε το ginger από το σιρόπι και βαζουμε το σιρόπι να βράσει. Μόλις βράσει το βγάζουμε από την φωτιά , ριχνουμε το ginger και το αφήνουμε 12 ώρες. Στην συνέχεια επαναλαμβανουμ,ε την διαδικα΄σια με το σιρόπι και αφήνουμε άλλες 12 ώρες. Στο τέλος  βραζουμε το γινγερ μαζι με το σιρόπι και τα τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια. Εγω το χρησιμοποπίησα όλο γιατι είχα κάνει λίγο αλλά σιγουρα θα ξανακάνω να φυλάξω.

5 σχόλια:

  1. Πρωτότυπη πολύ, τα κορόμηλα έχουν ιδιαίτερη γεύση, όσο για το κονφί, φαντάζομαι άρωμα από το τζίντζερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει εξαιρετικό "χρώμα" η γέμιση της τάρτας σου και όλα μαζί σε σύνολο είναι άκρως "φωτογενή"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη και πρωτότυπη! Φαντάζομαι και το άρωμα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή