10 Ιουν 2012

Croissants with lemon poppy seed curd - Κρουασάν γεμιστά με κρέμα λεμονιού και παπαρουνόσπορο


Μία παραλλαγή των κρουασάν που έγραψα σε προηγούμενο ποστ είναι τα γεμιστά κρουασάν με κρέμα  λεμόνι-παπαρουνόσπορο σε ρολό. Το σκέφτηκα ένα πρωι που κοιτούσα την λεμονιά, γεμάτη  λεμόνια και σκεφτόμουνα τι άλλη συνταγή να κάνω με αυτά. Φυσικά  η κρέμα  λεμονιού  που κάνω είναι εγγύηση και τότε σκέφτηκα να την συνδυάσω με παπαρουνόσπορο και να γεμίσω τα κρουασάν μου με αυτή για ένα πληρες  πρωινό! Και λα λα!! Εγιναν εξαιρετικά τόσο που όσοι τα δοκιμάζουν μου τα ζητάνε ξανά και  ξανά. Όσο για την κρέμα τρώγεται και μόνη της  πάνω σε ψωμί σαν μαρμελάδα ή την χρησιμοποιείτε όπως την απλή lemon curd στα γλυκά σας. Εμείς εδώ έτυχε να έχουμε επισκέψεις αυτές τις μέρες και φαγώθηκε σαν μαμρμελάδα με το πρωινό!
Για την συνταγή των κρουασάν τσεκαρετε εδώ. Μετα το 3ο δίπλωμα και αφού ανοίξετε την ζύμη σε παραλληλόγραμμο την αλείφετε με κρεμα και την τυλίγετε σαν ρολό. Την βάζετε στην κατάψυξη για ένα μισαωρο και στη συνεχεια την κοβετε σε ροδελες. Τις αλειφετε με αυγογαλα και ετοιμες για ψησιμο για περιπου 15 λεπτα στους 170
Για την κρεμα τσεκαρετε εδώ. Κατά την διαρκεια του ανακατεματος ριχνετε μεσα 2 κουταλιες παπαρουνοσπορο και συνεχιζετε την διαδικασια ως εχει.
Αν πάλι βαριέστε να φτιάχνετε την ζύμη γιατί όπως ειπαμε έχει λίγη δουλειά (βασικά χρόνους αναμονής) δοκιμάστε με έτοιμη σφολιάτα.  


3 σχόλια: