1 Μαΐ 2012

Μπρουσκέτες με ψημένα ντοματάκια σε vinaigrette με οξύμελο και εστραγκόν


Άργησα πάλι να ανεβάσω ποστ αλλά αυτήν την φορά έχω καλή δικαιολογία. Μετακομίσαμε για τους καλοκαιρινούς μήνες σε ένα κυκλαδίτικο νησί και είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Δουλειά ξεκινάω από Σεπτέμβριο οπότε θεωρήσαμε καλό να έχουμε το μωράκι μας σε ένα εξοχικό περιβάλλον. Όπως καταλαβαίνετε θέλει μια οργάνωση όλο αυτό και αρκετό τρέξιμο γιατί με ένα μωρό θεωρείστε ότι όλα είναι χρήσιμα και απαραίτητα και ένα σπίτι χωριάτικο δεν έχει τις ανέσεις που έχει κάποιος στην πόλη. Βέβαια όλα είναι θέμα συνήθειας και αυτό είναι μια πρόκληση για μένα και τον γουινη: αν θα τα καταφέρουμε χωρίς βασικές συσκευές όπως πλυντήριο ή πλυντήριο πιάτων ή τηλεόραση (κάτι που ούτε και στην Αθήνα χρησιμοποιούμε). Όμως το περιβάλλον , η φύση ο ήλιος η θάλασσα όλα αυτά μας ανταμείβουν και μας κάνουν κυριολεκτικά την κάθε μέρα και μια καινούργια περιπέτεια. Γι'αυτο τα μαγειρέματα μου θα προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους καλοκαιρινούς μήνες .
Το πρώτο μας πρωινό έφτιαξα μια μπρουσκέτα με ψημένα ντοματακια σε vinaigrette και το απολαυσαμε στην αυλή κάτω από τον ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο.

Χρησιμοποιησα για 2 μπρουσκετες:
2 τσαμπιά ντοματακια
Λίγο κατσικίσιο τυρί
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 κ.σ. οξυμελο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρέσκο εστραγκόν
Αλάτι πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο

Ανακάτεψα το οξυμελο με το ελαιόλαδο το σκόρδο πολτοποιημένο και το εστραγκόν σε ένα μπολ. Τοποθέτησα τα ντοματακια με τα τσαμπιά τους σε ένα σκεύος για φούρνο και έριξα από πάνω την vinaigrette. Αλατπιπερωσα και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160  για 1 ώρα περίπου. Στην συνέχεια άλειψα τις φέτες ψωμιού με μια καλή ποσότητα κατσικίσιου τυριού και τοποθέτησα τα τοματακια όταν αυτά ήταν έτοιμα. Αν θέλετε γαρνίρετε με έξτρα πιπέρι και ψιλοκομμένο εστραγκόν.

2 σχόλια:

  1. Καλά να περάσετε!!! Καλό Μήνα.
    Θα περιμένουμε τις εξοχικές ιδέες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι από τους τυχερούς που μπορείς να φυγεις από την Αθήνα τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Γέμισε μπαταρίες και απόλαυσέ το.
    Οι μπρουσκέτες καλοκαιρινές & πολύ νοστιμες

    Να περνάς καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή