12 Μαΐ 2012

Lemon - popy seed pan cakes

Το τριήμερο που πέρασε είχαν έρθει να μας επισκεφτούν οι γονείς μου και με την ευκαιρία να κάνουν τις διακοπουλες τους στο νησί. Δεδομένου του ότι ήξερα ότι θα ήθελαν να βγαίνουμε έξω για ουζάκια και για φαγητό αποφάσισα να τους περιποιηθώ στο πρωινό. Έφτιαξα λοιπόν μια ακόμα συνταγη από το βιβλίο της Beatrice Peltre recipes for an inspired life την οποία έχω ξαναφτιάξει με μέγιστη επιτυχία άλλες 3 φορές. Πάντα ενθουσιάζει αφού τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας και σαν γλυκό αλλά και σαν αλμυρό.
130 γρ αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. σόδα
Λίγο αλάτι
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 μεγάλα αυγά χωρισμένα
1 κ.σ.ελαιόλαδο
235 μλ βουτυρόγαλα
Λάδι για τηγάνισμα


Σε μπολ συνδυάζουμε τα αλεύρια, την ζάχαρη, το baking powder, την σόδα, το αλάτι, τους παπαρουνόσπορους και το ξύσμα από λεμόνι.
Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το ελαιόλαδο και το βουτυρόγαλα. Ριξτε αυτό το μείγμα στο μείγμα με τα αλεύρια. Σε τρίτο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι. Ενσωματώστε το στο υπόλοιπο μείγμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα μας και τηγανίζουμε για δευτερόλεπτα και από τις δυο πλευρές. Είναι τέλειες και με μέλι αλλά εγώ για πρωινό τις πρόσφερα με μανούρι και μέλι από πάνω!!!

7 σχόλια:

  1. υπέροχα!!!! δεν είχα σκεφτεί αυτόν τον συνδυασμό γεύσεων για πανκεικς!
    θα τα δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ; ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντι για βουτυρογαλα μπορεις να χρησιμοποιησεις γαλα με πολλα λιπαρα ή ακομα και κρεμα γαλακτος. Εγω φτιαχνω ως εξης: χτυπαω πολυ ωρα την κρεμα γαλακτος (35% λιπαρα) μεχρι να γινει σαντυγι και συνεχιζω να την χτυπαω μεχρι σε καποιο σημειο που χωριζεται η στερεη μαζα απο την υγρη. ε το υγρο πιυ μενει ειναι βουτυρογαλα και η στερεη μαζα ειναι σπιτικο βουτυρο. ελπιζω να σε κατατοπισα.

    @peps ναι ειναι ενας συνδυασμος που ταιριαζει πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες δείχνουν οι τηγανίτες!Μ'αρέσει η πρόσθεση του παπαρουνόσπορου,τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!Καλή Κυριακή,ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία και αρωματική εκδοχή. Πραγματικά ο συνδυασμός τους με μαλακό άσπρο τυρί και μέλι θα είναι γευστική εμπειρία!
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω τον παπαρουνόσπορο ... λατρεύω και τα pancakes.

    Ευχαριστούμε για την συνταγή .. θα δοκιμαστεί πάραυτα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟλυ θα θελα να ξυπνησω ενα πρωινο και να μου ερθει ενας δισκος με μερικα απο αυτα στο κρεβατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή