19 Απρ 2012

Omelet wraps with nori sheets and crunchy vegetables - Ρολά ομελέτας με φύλλα nori γεμιστά με λαχανικά

Σήμερα έφτιαξα μια κάπως διαφορετική ομελέτα που φαίνεται πολύπλοκη όμως δεν είναι καθόλου και είναι ιδιαίτερα νόστιμη. Οι ομελέτες είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό γιατί γίνονται εύκολα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σωρό υλικά για να τις εμπλουτίσεις. Βρήκα αυτήν την υπέροχη συνταγή στο βιβλίο της Beatrice Peltre recipes for an inspired life που συνδυάζει διαφορετικά υλικά μεταξύ τους και την κάνει πολύ χορταστική.
Ρολά ομελέτας με Φύλλα nori γεμιστά με λαχανικά
(τα φύλλα nori είδος βρώσιμου φυκιού που χρησιμοποιείται και για τύλιγμα σουσι . θα βρείτε στο σουπερ μαρκετ στο παράρτημα με τα ασιατικά).
Παραθέτω την συνταγή όπως την εχει στο βιβλίο στα αγγλικά και πιο κάτω στα ελληνικά την δική μου version (ελάχιστα τροποποιημένη).
For the omelets
6 large eggs
2 tbsp chopped flat – leaf parsley
2 tbsp chopped chives
2 nori sheets thinly sliced with scissors
Sea salt and pepper
Olive oil
For the vinaigrette
Sea salt and pepper
1 tbsp Dijon mustard
1 tbsp vinegar
2 tbsp hazelnut oil
1 tbsp olive oil
For the filling
2 tbsp walnuts
180 gr red cabbage thinly sliced
2 carrots julienned
1 avocado cut in cubes
1 tbsp chopped chives
60 gr feta cheese

In a bowl beat the eggs. Add the herbs and nori and season with salt and pepper.in a 14 inch non stick frying pan heat 2 tbsp olive oil over medium heat. Add half of the egg batter, swirling quikly to coat the bottom of the pan and cook for few minutes. Carefully transfer the omelet onto a plate . repeat with the rest of the batter.
For the vinaigrette Add the ingredients to a bowl and whisk to emulsify the dressing: set aside.
For the filling toast the walnuts in a frying pan over medium heat for about 5 minutes. Remove from the heat , let cool and coarsely chopped.in a bowl combine the cabbage, carrots, avocado and chives. Dress with the vinaigrette and add the walnuts and feta. Place one omelet flat in the plate add half of the filling , roll the omelet tight and cut in half. Tie each half with a long piece of chive.repeat with the second one.



Για την ομελέτα:
6 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φύλλα nori κομμένα με ψαλίδι
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για την vinaigrette:
Αλάτι πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. φουντουκέλαιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
2 κ.σ. καρύδια
180 γρ κόκκινο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
1 αβοκάντο
1 κ.σ. σχοινοπρασσο ψιλοκομμένο
60 γρ ανθότυρο ή φέτα

Για την ομελέτα χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αρωματικά και τα φύλλα nori. Αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με διάμετρο 17 εκ. ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε την μισή δόση από το μείγμα αυγών. Μόλις το ρίξουμε στο τηγάνι το κουνάμε έτσι ώστε να πάει παντού και να πάρει στρογγυλό ομοιόμορφο  σχήμα. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε σε πιάτο και κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
Για την vinaigrette χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι μέχρι να γίνει ομογενές.
Για την γέμιση ψήνουμε τα καρύδια  σε αντιπολιτικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε την  vinaigrette και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: βάζουμε σε κάθε πιάτο μια ομελέτα την γεμίζουμε με την γέμιση και την τυλίγουμε. Πασπαλίζουμε με σχοινοπρασσο αν θέλουμε. Καλή όρεξη!!

3 σχόλια:

  1. Υπέροχα όμορφη, χορταστική και εντυπωσιακή έτσι όπως την έχεις τυλίξει!
    Μπράβο σου για ακόμη μια φορά!!

    Υ.Γ. ...αυτά τα πιάτα σου με τρελαίνουν!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ελπίζω να εμφανιστεί το ποστ μου αυτή τη φορα....) τα νόρι οταν μαγειρεύονται αλλάζουν/αποκτούν γεύση? ή δεν τα πολυκαταλαβαίνεις όταν τα τρως? Έχω ένα πακέτο ξεχασμενο σε ένα ντουλάπι και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να τα αξιοποιήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ποστ εμφανιστηκε αλλα εγω τωρα το ειδα :).
    η συγκεκριμένη συνταγη επειδη περιεχει και άλλα μυρωδικα δεν μπορω να πω οτι εχει εντονη γευση απο νορι αλλα αν πετυχεις την μπουκια με αυτο το καταλαβαινεισ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή