12 Απρ 2012

Μπάρες με μαρμελάδα κάστανο και ganache σοκολάτας - Bars with chestnut jam and chocolate ganache


Και μια και ο καιρός μας τα χάλασε λίγο την τελευταία εβδομάδα είπα να φτιάξω ένα πιο χειμωνιάτικο γλυκό(όχι ότι δεν μπορείτε να το απολαύετε όποια εποχή θέλετε απλά επειδή περιέχει το κάστανο σε παραπέμπει σε χειμώνα.

Θα χρειαστείτε:

Mαρμελάδα κάστανο

Για την ζύμη sucree (από τον Michel Roux)
250 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο ελαφρώς μαλακό σε κυβάκια
100 γρ ζάχαρη άχνη
Μια μικρή δόση αλάτι
2 αβγά

Ξεκινάμε κάνοντας μια τρύπα στη μέση  στο αλεύρι και εκεί προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη , το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά με τα δάχτυλα μας μέχρι να γίνει η ζύμη κοκκώδης. Σχηματίζουμε πάλι ένα πηγάδι και εκεί ρίχνουμε τα αυγά τα όποια τα ενσωματώνουμε πάλι με τα δάχτυλα μας σιγά σιγά στο μείγμα. Όταν η ζύμη έχει ομογενοποιηθεί πλήρως την κάνουμε μπάλα και την φυλάμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες πριν την χρήση. Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε μακρόστενη παραλληλόγραμμη ταρτιερα και την ψήνουμε στους 160 στο φούρνο σκεπασμένη με φασόλια ώστε να μην φουσκώσει για περίπου μισή ώρα η μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε. Μόλις την βγάλουμε και την αφήσουμε λίγο να κρυώσει απλώνουμε πάνω την μαρμελάδα κάστανο.


Για την ganache σοκολάτας.

250 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
30 γρ βούτυρο

Βράζουμε σε κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος και λιγο πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω από την θρυμματισμένη κουβερτούρα δουλεύοντας καλά ώστε να λιώσει όλη. Στη συνέχεια και όσο είναι ακόμα ζεστή ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο 2 με 3 ώρες και αργότερα την τοποθετούμε πάνω από την τάρτα μας. Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.
Καλό Πάσχα!

7 σχόλια:

  1. Ωραίος συνδυασμός κάστανο - σοκολάτα, υπέροχη τάρτα για όλες τις εποχές φυσικά!
    Καλές γιορτές εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η τάρτα φαίνεται φοβερή. Τρελαίνομαι για κάστανο όλες τις εποχές του χρόνου! θα την φτιάξω μετά τις διακοπές του Πάσχα, δεν προλαβαίνω τώρα! Φιλιά και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί κι άν το κάστανο είναι χειμωνιάτικο?η μπάρα σου είναι πεντανόστιμη....έχω και μαρμαλάδα κάστανο θα το φτιάξω σίγουρα !!!Καλό Πάσχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο! Και είδα στο ΣΜ μαρμελάδα κάστανο, θα πάω να πάρω οπωσδήποτε!
    Χαρούμενο Πάσχα σου εύχομαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη,Χρόνια Πολλά!Πολύ λαχταριστό γλυκάκι,μόνο που θα πρέπει να εντοπίσω τη μαρμελάδα..Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσες κροτίδες πέφτουνε, του Πάσχα την ημέρα, τόσες χαρές σου εύχομαι, να έχεις κάθε μέρα!χρονια πολλα!φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή