29 Σεπ 2011

Pears and almond cream tart - Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδια


I combined the dough of Michael Roux and the filling of David lebovitz and here is my version for tart with almond cream and pears:
One pre-baked tart shell, at room temperature
170 g almond paste
2 teaspoons sugar
2 teaspoons flour
85 g butter
1 large egg, plus one egg white, at room temperature
a few drops almond extract, optional
3 poached pears, cored, drained and blotted dry, then cut into 1/2-inch (2 cm) slices
 Preheat the oven to 180C. Set the pre-baked tart shell on a baking sheet.Beat the almond paste with the sugar and flour, until smooth. Gradually beat in the butter, until smooth, then beat in the egg and the egg white, and the almond extract. Spread the almond filling evenly over the tart shell. Fan the pears out evenly over the almond filling, then press them in slightly.Bake the tart for about 40 to 45 minutes, or until the almond filling between the pears has browned.

Για την δική μου εκδοχή της τάρτας με αχλάδια συνδύασα τη ζύμη του Michael Roux και την γέμιση του David Lebovitz :
Μια προ-ψημένη  τάρτα κέλυφος, σε θερμοκρασία δωματίου
170 g αμυγδαλόπαστα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
85 g βούτυρο
1 μεγάλο αυγό, συν ένα ασπράδι αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
μερικές σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου, προαιρετικά
3 αχλάδια ποσέ,  στραγγισμένο και καθαρισμένα, στη συνέχεια, κομμένα σε φέτες


  Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Χτυπάτε την πάστα αμυγδάλου με τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να μαλακώσει. Βαθμιαία κτυπήστε στο βούτυρο, μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια κτύπησε στο αυγό και το ασπράδι αυγού, και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Απλώστε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από στην τάρτα. Τοποθετήστε τα αχλάδια ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση αμύγδαλου. Ψήστε την τάρτα για περίπου 40 έως 45 λεπτά, ή μέχρι η γέμιση μεταξύ των αχλαδιών να έχει ροδίσει.

3 σχόλια: