16 Σεπ 2011

Σούπα πράσινης κολοκύθας με σχοινόπρασσο και λάδι τρούφας



Το φθινόπωρο είναι εποχή της κολοκύθας. Και συνήθως προμηθεύομαι κολοκυθες για τις σούπες μου. Παρόλο που κλιματικά αργεί να φθινοπωριασει ακόμα μια συνταγη σούπας είναι κλασσικό καλωσόρισμα για αυτήν την εποχή. Φέτος μου φέρανε από το χωριό μου μια πράσινη κολοκύθα είναι κάτι μεταξύ κολοκυθιού και κολοκύθας κίτρινης. Συνήθως φτιάχνω πίτες με αυτές. Αυτή τη φορά αποφάσισα να την κάνω σούπα σύμφωνα με την κλασσική συνταγη μου της σούπας κολοκύθας που θα βρείτε εδώ  .
H μόνη διαφοροποίηση είναι ότι προσθεσα μπόλικο σχοινοπρασσο και λάδι αρωματισμένο με τρούφα που είχα αγοράσει από την Ιταλία πέρσι. Δεν το μετάνιωσα, δεν έχει τόσο έντονη γεύση όσο η κίτρινη κολοκύθα αλλά έγινε πολύ νόστιμη. 




6 σχόλια:

  1. Τέτοιες κολοκύθες έφερα κι εγώ από το χωριό.
    Για πες μου που βρίσκεις σχοινόπρασο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω στην βεράντα μου Ξανθη μου. ειχα παρει πριν απο 3 χρονια γλαστρακ ιαπο τον βασιλοπουλο και μου επιασε. αν ξαναφερει δοκιμασε. εντωμεταξυ εχω φυτεψει και απο σπορους και δεν μου επιασε. ευτυχως ομωσ αυτο αντεχει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ! στο χωριό μου το λέμε "μαγγίπες" είχε παλιά στον κήπο πολύ τώρα τα άγρια χόρτα έχουν κυριεύσει τα πάντα αλλά που θα πάει θα τα επαναφέρω κάποια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ ωραια η σουπα σου,μου αρεσει πολυ η υφη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία φαίνεται! Οι σούπες είναι πολύ αγαπημένες στην οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία η σούπα σου, τέλεια υφή και σίγουρα πολύ γευστική!!!! Το σχοινόπρασο ...μοναδικό;
    Φιλιά και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή