20 Απρ 2017

Zuchinni flower and manouri pizza - Πίτσα με κολοκυθοανθούς και μανούρι


Αυτή η ανοιξιάτικη πίτσα είναι το κάτι άλλο. Τρυφεροί κολοκυθοανθοί συνδυάζονται με φίνα σάλτσα ντομάτας και ολόκληρα ντοματίνια και ψήνονται πάνω σε λεπτή τραγανή ζύμη πίτσας με μπόλικο μανούρι on top! Είναι ντελικάτη και ελαφριά , δεν σας βαραίνει , σας κάνει να θέλετε να την φάτε όλη χωρίς να νιώσετε το φούσκωμα από τις συνηθισμένες πίτσες. (Από το βιβλίο What Katie ate at the weekend).
 
διαβαστε την συνταγή

Για να την φτιάξετε χρειαζόσαστε
 
Για την ζύμη:
200 γρ αλεύρι σπέλτα άσπρο
200 γρ αλεύρι δίκκοκο ολικής
Αλάτι θαλασσινό
1 ½ κ. Σούπας ελαιόλαδο
1 κ. Ξηρή μαγιά ή 2 ½ κ. Φρέσκια μαγιά
 
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά και 200 μλ νερό χλιαρό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Σε δεύτερο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στην μέση ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά. Μετά από περίπου 5 λεπτά ζυμώματος πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα και αφήνουμε να φουσκώσει σε σκεπασμένο μπολ σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί
 
Για την σάλτσα:
Ελαιόλαδο
2 σκ. Σκόρδο
2 Ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ. Ντομάτα πελτέ
Βασιλικός
Αλάτι πιπέρι
 
Όσο φουσκώνει η ζύμη βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ αλάτι πιπέρι και μια κουταλιά ζάχαρη Αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα και σιγανεύουμε την φωτιά να σιγοψηθεί. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον βασιλικό.


 Για την πίτσα:
Κολοκυθοανθούς φρέσκους καλά πλυμένους και έχουμε αφαιρέσει τον στήμονα και το κοτσάνι που τυχόν υπάρχει.
1 χούφτα ντοματινια
Μανούρι
Ζύμη πίτσας
Σάλτσα ντομάτας
Τριμμένη παρμεζάνα

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια Την κόβουμε στα δυο κομμάτια (εγώ έκανα με το δεύτερο πίτσα ρατατουι ). Ανοίγουμε σε λεπτή στρώση το ένα  κομμάτι και το στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Στρώνουμε όμορφα τα λουλούδια και ενδιάμεσα τις ντοματούλες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μανούρι και αλάτι - πιπέρι. Τελειώνουμε με λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 για περίπου 15 λεπτά.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα και Χριστός Ανέστη, η πίτσα σου φανταστική, λατρεύω τις πίτσες και η αλήθεια είναι ότι με κολοκυθοανθούς πρώτη φορά βλέπω μα...γιατί όχι;Φέτος λοιπόν μόλις βγουν οι κολοκυθοανθοί μας στο κτήμα θα την φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Φωτό είναι αριστούργημα! Έργο τέχνης.
    Ελπίζω και η πίτσα σαν γεύση να είναι το ίδιο.
    Μου άρεσαν πολύ τα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Louis Vuitton Replica Bags Shop Designer Replica Bags & Luxury Purses For Women Gucci Replica Bags Shop the latest replica luxury purses from top designers,high quality designer replica bags are the best online. Réplique Sacs Faux Louis Vuitton Gucci Herems YSL Sacs à main Vente

    ΑπάντησηΔιαγραφή