14 Ιουν 2015

Salad with edible flowers and herbed polenta - Σαλάτα με βρώσιμα λουλούδια καπουτσίνου και τραγανή πολέντα αρωματισμένη


Πολλές φορές συνοδεύω σαλάτες ή ταπας με πολέντα. Μου αρέσει τόσο πολύ η συγκεκριμένη που την τρώω και σκέτη ή την χρησιμοποιώ αντι ψωμιού σε μπρουσκέτες.  Η σαλατα αυτή είναι μεν απλή αλλά εμπλουτίστηκε με βρώσιμα λουλούδια και φύλλα από καπουτσίνο, ντρέσσινγκ από μπαλσαμικο με βατομουρα και την θεσπέσια πολέντα που θα σας πω αμέσως πως να φτιάξετε:

500 μλ νερό
500 μλ ζωμό λαχανικών
175 γρ πολέντα
40 γρ παρμεζάνα τριμμένη
αλατι πιπέρι
αρωματικά (μαινατνό, βασιλικό σχοινόπρασσο ή ότι άλλο ονειρεύεστε ψιλοκομμένα)
 
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το νερό με τον ζωμό να βράσουν. μολις πάρει βράση ρίχνουμε την πολέντα σιγανεύουμε την φωτιά και ανακατευουμε συνεχειαγια πείπου 10 λεπτά. στην συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα και τα αρωματικά. αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε. Στρώνουμε σε ταψάκι με σχήμα της αρεσκείας μας και αφου κρυώσει για λίγο το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. όταν θελουμε να σερβίρουμε κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για λιγα λεπτά σε δυνατό γκριλ μεχρι να ροδοκοκκινήσει. Σερβίρουμε πάνω στην σαλάτα μας . 

3 σχόλια: