16 Νοε 2014

Gougere - Αλμυρά σου με τυρί



Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και όλο και κάποιον καλεσμένο θα έχετε είτε για φαγητό, είτε απλά για ένα κρασί αυτά τα αλμυρά σου είναι τέλεια συνοδευτικά. Και μπορείτε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς και να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
συνταγή παρακάτω
συνταγή από το little Paris Kitchen της Rachel Khoo

Θα χρειαστείτε

125 μλ νερό
125 μλ γάλα
100 γρ βούτυρο σε κύβους
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη
170 γρ αλεύρι
75 γρ τυρί τριμμένο (γραβιερα,παρμεζάνα, τσένταρ, comte)
2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά
4 αυγά




Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180. σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη και το τσίλι. Το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθετουμε το αλεύρι και σιγανευουμε. Χτυπάμε δυνατά. Προσθέτουμε 50 γρ από το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχει γίνει μια ζύμη που δεν κολάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κρυώνει. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά. Μην ανησυχήσετε αν σας φανει περίεργη η υφή, συνεχίστε να ανακατεύετε και θα έχετε μια λεία ζύμη. Την βάζετε σε κορνε και με την μεγάλη μύτη απλώνετε στρογγυλά στο σχήμα καρυδιού σε ταψί που έχετε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Μπορείτε αντί για τυρί να πασπαλίσετε με παπαρουνοσπορο ή σουσάμι ή σπόρους caraway ή ότι άλλο σκεφτείτε.

2 σχόλια:

  1. Νόστιμα και φουσκωτά! Ο παπαρουνόσπορος τους πάει πολύ αλλά λατρεύω και το σουσάμι!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή