29 Οκτ 2014

Orange marmalade pudding - Πουτίγκα μαρμελάδα πορτοκάλι

Πριν σας προτρέψω να δοκιμάσετε αυτή την εξαίσια μυρωδάτη , αρωματική πουτίγκα που μυρίζει χειμώνα και τσάι και χουχούλιασμα να σας πω με χαρά ότι στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 στην εκπομπή a la carte η Νάντια Σκεπετάρη μου πήρε συνέντευξη την οποία μπορείτε να ακούσετε από αυτό εδώ το blog (αν ενδιαφέρεστε πατήστε στη δεξιά στήλη κάτω από το προφίλ μου).
Και τώρα πίσω στην πουτίγκα μας

Θα χρειαστείτε καταρχήν ένα σκεύος για πουτίγκα 1 lt  ή ότι άλλο σκεύος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα (διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε). Συνταγή από το βιβλίο The home cookbook Monty & Sarah Don.
 



100 γρ βούτυρο (πάντα ανάλατο χρησιμοποιώ και lurpak)

100 gr ζάχαρη

2 αυγά

1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας

100 γρ αλεύρι

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

3 μεγάλες κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι




Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Βουτυρώστε το σκεύος για την πουτίγκα. Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και χτυπήστε πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε και την βανίλια και τέλος ενσωματώστε το αλεύρι.

Στον πάτο της μπασίνας για πουτίγκα απλώστε τη μαρμελάδα. Ρίξτε από πάνω το μείγμα στρώνοντας το καλά ώστε να μην δημιουργήσει βουναλάκια κατά το ψήσιμο. Σκεπάστε την μπασινα με χαρτί ψησίματος και βάλτε την σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχετε ρίξει βραστό νερό 4 cm. Ψήστε στον φούρνο για 1 ώρα. Στα 30 λεπτά αφαιρέστε το χαρτί. Όταν είναι έτοιμη περάστε με μαχαίρι γύρω γύρω και αδειάστε σε πιατέλα αμέσως. Είναι υπέροχη!

 recipe in english follows
recipe addapted from The home cookbook by Monty & Sarah Don.

100 gr unsalted butter
100 gr caster sugar
2 eggs
1 tsp vanilla extract
100 gr flour
1 tsp baking powder
3 generous tbls marmalade

Preheat the oven to 180. Lightly grease a 1lt pudding basin with butter. In a mixing bowl beat the butter and sugar together until fluffy. Add the eggs one at a atime, beating well after each addition. Beat in vanilla extract, then fold in the flour. put the marmalade in the bottom of the basin and spoon over the batter. cover the basin tightly with foil and place it in roasting tin. Put into the oven and carefully fill the tin with about 4 cm boiling water.Bake for 1 hour , removing the foil after 30 minutes.

7 σχόλια:

  1. Φαινεται υπέροχη και ευκολη στην παρασκευη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι ομορφιά είναι αυτή? Είμαι σίγουρη πως είναι και εξίσου νόστιμη αλλά πραγματικά η εμφάνιση της πουτίγκας σου είναι καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστω κοριτσια.
    οντως ειναι εμφανισιμη, πανευκολη και πολυ νοστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουάου... τέλεια. Τι φοβερή πουτίγκα. Πάρα πολύ ωραία.
    Με ξεσήκωσες με τις φωτογραφίες σου αλλά και με την εκτέλεση,η οποία φαίνεται εύκολη :)

    Σε άκουσα στο ραδιόφωνο, ήσουν πολύ καλή :)
    κι εύχομαι τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα. Μου άρεσε ιδιαίτερα το σχέδιο που έχεις κατά νου ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε ευχαριστω Marion , νταξυ ειναι πολυ μακρυνα σχεδια αυτα . Αλλά η σχολη με εχει ξετρελάνει η αλήθεια ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπομπα!!!!! υπεροχο!!!!το βλεπω και μου ρχετε στο μυαλο τσαι σε καποιο εξοχικο σπιτακι στην αγγλια !!!! τελειο !! και ευκολο στην εκτελεση!! πρεπει να βρω μπομπατη φορμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφο και άκρως εμφανίσιμο γλυκό.
    Φαντάζομαι πως το άρωμα του πορτοκαλιού θα είναι ακαταμάχητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή