3 Οκτ 2013

Zuchinni blossoms stuffed with black quinoa and goat cheese - Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με μαύρο κινόα και κατσικίσιο τυρί


Τα μωρά (ο Γιώργος και ο Εκτώρας) έχουν ξεκινήσει τις σουπίτσες εδώ και 1 μήνα. Όσοι έχετε παιδιά ξέρετε ότι τα πρώτα λαχανικά που δοκιμάζουν τα μωρά είναι καρότο κολοκύθι πατάτα. Οπότε αυτά τα λαχανικά ανανεώνονται διαρκώς στο σπίτι μας. Επιλέγω μικρά κολοκυθάκια γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι πιο νόστιμα. Έτσι όταν βρήκα προχθές με ανθούς σκέφτηκα να μην τους πετάξω αλλά να κάνω κάτι με αυτούς. Ξέρω ότι είναι καλοκαιρινό φαγητό γιατί τότε είναι και η καλύτερη εποχή τους όμως φέτος δεν έτυχε, οπότε με τα τελευταία του καλοκαιριού είπα να κάνω μια προσπάθεια. Και τους γέμισα με μαύρο κινόα και κατσικίσιο τυρί και γίνανε εξαιρετικοί!

 Για 20 περίπου κολοκυθοανθούς

½ φλ μαύρο κινόα μαγειρεμένο με 1 φλ νερό και λίγο αλάτι μέχρι να φουσκώσει και να βγάλει τις άσπρες ριζούλες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 τσίλι πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
Θυμάρι κλωναράκια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ κατσικίσιο τυρί
3 κ.σ. ελαιόλαδο + για το τηγάνισμα
Ενα ελαφρύ κουρκούτι


Σε ένα τηγάνι ριχνω το κρεμμυδάκι και τις πιπερίτσες τσίλι μαζί με το θυμάρι. Ανακατεύω για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμυδάκι. Ρίχνω το κινόα και αποσύρω από την φωτιά. Ρίχνω και τον μαιντανό και ανακατεύω καλά. Γεμίζω τους ανθούς, τους περνάω από το κουρκούτι και τηγανίζω γιαλίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.



3 σχόλια:

  1. Πω πω τι λες τωρα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία η συνταγή σου!
    Καλό Σαβ/κο εύχομαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίους που τους έκανες!
    Το μαύρο κινόα δεν το έχω δοκιμάσει.και το ακούω πολύ τώρα τελευταία.

    Και το κατσικίσιο τυρί ωραίο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή