28 Οκτ 2013

Clementine sorbe - Γρανίτα από μανταρίνια κλημεντίνες


Εσείς τώρα θα σκεφτείτε τρελάθηκε η Ιωάννα και ανεβάζει γρανίτες μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου? Ιδιαίτερα μια και δεν ανέβασα καμία τέτοια συνταγή όλο το καλοκαίρι! Θα σας απαντήσω αμέσως. Τις συνηθισμένες γεύσεις τις βαριέμαι και κάνω μια συνταγή όταν μου κινήσει το ενδιαφέρον τα συστατικά της. Περίμενα λοιπόν να ξεκινήσουν τα μανταρίνια κλημεντίνες και ιδού! Είναι τόσο μα τόσο αρωματική που δεν μπορώ να περιγράψω! Είναι δροσιστική , σου ανανεώνει την αναπνοή με την φρεσκάδα της. Τώρα αν εσείς κρυώνετε πολύ για γρανίτα σκεφτείτε το και έτσι: σε ένα επίσημο δείπνο δοκιμάστε να την προσφέρετε ανάμεσα στα πιάτα, είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσετε!


Η συνταγή είναι από το βιβλίο  small plates sweet treats της Aran Goyoyaga
 
Θα χρειαστείτε

625 ml φρεσκοστιμμένο χυμό από μανταρίνια κλημεντίνες
2 μήλα φούτζι (το ένα ψιλοκομμένο το άλλο για γαρνίρισμα)
1 κ.γλ. λεμονοθύμαρο
50 γρ ζάχαρη
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού


Βάζουμε την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το λεμονοθύμαρο και το αλάτι σε ενα μπολ και το ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματα τους.
Σε μπλέντερ συνδυάζουμε τον χυμό , το μήλο, τον χυμό λεμόνι και το μείγμα της ζάχαρης και χτυπάμε. Το μεταφέρουμε  στο ψυγείο για 2 ώρες και αργότερα το βάζουμε για λίγο στην παγωτομηχανή ή ξαναχτυπάμε και το τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με φέτες μήλου και λίγο λεμονοθύμαρο για στόλισμα.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 7200 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.
    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας. Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα. Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

    Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή