8 Ιουλ 2013

Amaranth and quinoa tart with apricots - Τάρτα από αμάρανθο και κινόα με βερύκοκα

Συνεχίζω τις gluten free αναζητήσεις μου σε τάρτες και έφτιαξα πρόσφατα την παρακάτω. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν θέλετε να κάνετε την κλασσική ζύμη . Η γέμιση παραμένει η ίδια.
(η συνταγή από το βιβλίο recipes for an inspired life της Beatrice Peltre).


Για την ζύμη
50 γρ αλεύρι αμάρανθου
40 γρ αλεύρι κεχριού
30 γρ νιφάδες κινόα
40 γρ cornstarch
1 ½ κ.σ. xanthan gun
2 κ.σ. ζάχαρη
Ελάχιστο αλάτι
85 γρ ανάλατο βούτυρο
1 αυγό
2 – 3 κ.σ. παγωμένο νερό

Στο μπολ του μίξερ συνδυάστε τα 8 πρώτα υλικά. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε σε μια μπάλα. Τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια απλώστε την σε ατομικές ταρτιερούλες η σε μια ταρτιέρα ανάλογα τι χρησιμοποιήστε. Τρυπήστε την καλά απλώστε από πάνω χαρτί ψησίματος και βάλτε για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Για την γέμιση
6 με 8 βερίκοκα κομμένα σε φετούλες.
4 κ.σ. φιστίκι τριμμένο
2 Κ. βούτυρο
Ξύσμα από ένα λαιμ
¼ κούπας φραγκοστάφυλα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Αναμείξτε σε μπολ το τριμμένο φιστίκι με την ζάχαρη και το λαιμ. Απλώστε το πάνω από την ζύμη. Από πάνω τοποθετήστε τις φέτες βερίκοκο και τα φραγκοστάφυλα. Σε άλλο μπολ αναμείξτε το μέλι με το ελαιόλαδο και περιχύστε με αυτό το μείγμα τις τάρτες. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες πασπαλίστε με λίγο ακόμα τριμμένο φιστίκι.

1 σχόλιο: