12 Ιουν 2013

Chili baked sweet potatoes - Γλυκοπατάτες στο φούρνο με τσίλι και μυρωδικά


Έφτιαξα αυτές τις πατάτες που είδα στο βιβλίο under the walnut tree για να συνοδέψω τσίλι σε μια βραδυα με λατινοαμερικάνικο φαγητό. Τις ξαναέκανα γιατί μας άρεσαν πολύ. Αν δεν συμπαθείτε τόσο τις γλυκοπατάτες δοκιμάστε το με κανονικές.

1 kgr γλυκοπατάτες
5-6 κρεμμύδια shallots
6 σκ σκόρδο
2 πιπεριές chilies
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ δενδρολίβανο
Αλάτι πιπέρι

Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Στριμώχνουμε ανάμεσα τις σκελίδες σκόρδου και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Ρίχνουμε και τις πιπεριές τσιλι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σ προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 200.

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου γλυκοπατάτα! Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς είναι η γεύση της!
    Ευπαρουσίαστη συνταγή πάντως, εύκολη και ιδανική για συνοδευτικό!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για πες μας και τι άλλο λατινοαμερικάνικο έκανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Chili con carne αλλα δεν το φωτογραφησα...την επόμενη φορά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή