21 Απρ 2013

Brios with dulce de leche filling and apples- Μπριός γεμιστά με καραμέλα γάλακτος και μήλα


 
Από το βιβλίο little paris kitchen νόστιμη συνταγή για μπριός γεμιστά . 
 75 gr βούτυρο
50 ml γάλα
5 γρ ξηρή μαγιά
250 γρ αλεύρι
50 γρ ζάχαρη
Αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.σ. crème fraiche
1κ.γ.vanilla extract
1 κ.γ. ανθόνερο
Χτυπημένο αυγό για επάλειψη
150 γρ dulce de leche
3 μήλα σε κυβάκια



Λιώνουμε το βουτυρο στο γάλα. Προσθέτουμε την μαγιά (πτροσέχουμε να μη νειναι πολύ ζεστο ώστε να εχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με την μαγιά. Σε μπολ αναμυγνείουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε στην μέση το μείγμα με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μεχρι να εχουμε μια ζυμη που κολλάει. Την καλύπτουμε με μεβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωι την ζυμώνουμε για 5λεπτά και ανοίγ ουμε ένα παραλληλόγραμμο με τον πλάστη 40χ 30. Απλώνουμε την καραμέλα γάλακτος και τα μηλα και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε 6 ισόπαχες φέτες, τις τοποθετουμε σε ένα τσερκι και αλειφουμε με το αυγό. Το αφηνουμε για 2ωρες σε ζεστο μερος να φουσκώσει. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 160 για περιπου 40 λεπτά. Μπορουμε να το δοκιμασουμε και με μαρμελαδα της αρεσκείας μας.

3 σχόλια: