30 Σεπ 2012

Σαββατιάτικο γεύμα με πίτα του βοσκού και τάρτα με ρικόττα, μέλι και φιστίκια



Σήμερα έχω δύο συνταγές που αξίζουν και οι δύο να τις δοκιμάσετε για να κάνετε ένα υπέροχο γεύμα στους αγαπημένους σας!

Για την πίτα του βοσκού
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλ σέλερυ
Κρασί
6-7 Ντοματάκια
2 κλ θυμάρι
600 γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
3-4 κ.σ. γάλα
50 γρ βούτυρο
80 γρ τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καβουρδίζω τον κιμά για λίγα λεπτά σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει. Στη συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι, καρότα, σέλερυ, θυμάρι και ελαιόλαδο και σοτάρω για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνω. Σβήνω με το κρασί και ρίχνω και τα ντοματάκια κομμένα στην μέση. Αν χρειάζεται συμπληρώνω με λίγο νερό αλλά προσέχω γιατί δε θέλω να γίνει με σάλτσα ο κιμάς μου. Τον θέλω σχετικά στεγνό αλλά αφράτο.
Παράλληλα βράζω τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μεχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια τις στραγγίζω τις ξαναβάζω στην κατσαρόλα, ρίχνω το γάλα το βούτυρο και ανακατεύω πολύ καλά με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Ρίχνω και το μισό τυρί και αλαοπιπερώνω.
Σε βαθύ σκεύος φούρνου βάζω κάτω τον κιμά χωρίς πολλά υγρά και από πάνω στρώνω ομοιόμορφα τον πουρέ πατάτας. Ρίχνω και το υπόλοιπο τυρί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά. Έτοιμο ,νόστιμο και υγιεινό και νομίζω καλή ιδέα και για παιδιά .



Για την τάρτα με ρικόττα μέλι και φυστίκια
240 γρ ζύμη brisee
10 γρ πιπέρι άσπρο θρυμματισμένο
300 γρ ρικόττα
100 γρ μέλι
75 γρ φιστίκια ζεματισμένα και λεπτοκομμένα

Ετοιμάζουμε και ψήνουμε την ζύμη με τον γνωστό τρόπο για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί πλήρως στους 190 αρχικά και στην συνέχεια αφαιρούμε τα βαρίδια και το χαρτί , χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.
Σε μπολ αναμιγνύουμε το τριμμένο πιπέρι με την ρικόττα και την μισή ποσότητα μελιού. Το απλώνουμε στην τάρτα με μια σπάτουλα ομοιόμορφα. Διασκορπούμε τα φιστίκια στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι. Είναι απλά τέλεια και πολύ ντελικάτη!


28 Σεπ 2012

Greek frozen yogurt with rasberries - Παγωμένο γιαούρτι με σμέουρα



Ενδιάμεσα από δουλειά , αρρώστιες του μικρού (ξεκίνησε βρεφονηπιακό βλέπετε) και υποχρεώσεις βρήκα ευκαιρία να φτιάξω μια εκδοχή από την καινούργια μόδα που λέγεται frozen yogurt. Εγώ το έκανα με σμέουρα και μέλι για ντελικάτο για υγιεινό δροσιστικό επιδόρπιο.

1 πακέτο σμέουρα κατεψυγμένα
1 γιαούρτι Total (εγώ έβαλα 2%)
3 κ.σ. μέλι

Αφού εβαλα στο μπλέντερ τα σμέουρα παγωμένα όπως ηταν από το ψυγείο, έριξα το γιαουρτι στη συνλεχεια και τέλος τα χτύπησα όλα καλα μαζι με το μέλι. Στο ψυγειο μεχρι να παγωσει και voila! Έυκολο και νοστιμότατο!


 Recently I made my own version of frozen yogurt which seems to be a trend lately. I used

1 package frozen raspberries
1 cup greek yogurt
3 tbsp honey

I put  the raspberries in the blender then added yogurt and at last I put honey and shake the mixture really well. Then leave it for a couple of hours in the frozen and ιts delicious and ready!

16 Σεπ 2012

Καλό Φθινόπωρο με ευχάριστα


Καλό φθινόπωρο εύχομαι και διάλεξα και ταιριαστή μέρα μια που σήμερα βρέχει και έχει συννεφιά. Αργησα να ποστάρω αλλά βλέπετε πάλι είμαι έγκυος, με ένα πρώτο τρίμηνο γεμάτο ναυτίες και δεν ήμουνα σε θέση ούτε να δω, ούτε να γράψω για φαγητά..τώρα όμως σίγα σιγά περνάει και ξεκινάω  πάλι την αγαπημένη μου ασχολία. Γυρίσαμε από το νησί εδώ και καιρό , ήταν όμορφα . Μια διαφορετική εμπειρία να ζω τόσο κοντά στην φυση για πολύ καιρό. Ο φίλιππος έχει γίνει πλέον παιδί ζωηρό και δραστήριο αλλά τον χαίρομαι ,όμως σε συνδυασμό με την κούραση του πρώτου τριμήνου ήταν πραγματικά δύσκολα. Από εδώ και πέρα θα τα λέμε συχνά. Σας φιλώ και εύχομαι σε όλους καλο φθινόπωρο. Η φωτογραφία είναι από τα πεντανόστιμα κεκάκια αχλαδιού (θυμηθείτε τα εδώ) που τα ξαναεφτιαξα και ήταν πάλι φοβερή επιτυχία!