9 Οκτ 2012

Asparagus soup - Σούπα σπαράγγια


Τώρα  που το Φθινόπωρο κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του  ξεκινάω πάλι τις σούπες. Τις λατρεύω τις σούπες γιατί είναι γευστικές, ελαφριές και γεμάτες βιταμίνες. Όρεξη να έχει κανείς να δημιουργεί με τα λαχανικά (και όχι μόνο) που του βρίσκονται. Μια από τις αγαπημένες μου αν όχι η πιο αγαπημένη είναι η σούπα από σπαράγγια. Είναι τόσο νόστιμη  που την έχω χρησιμοποιήσει και σε επίσημο τραπέζι.

Θα χρειαστείτε
1 ματσάκι σπαράγγια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ζωμό λαχανικών περίπου 500 μλ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 



Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο να  λιώσει και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σπαράγγια. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Δεν θέλουμε να καούν τα κρεμμυδάκια και μετά δυναμώνουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον ζωμό , σιγανεύουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από την φωτιά , αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγη κρέμα  γάλακτος  αλλά σας εγγυώμαι ότι ούτε καν θα την χρειαστείτε. Είναι πεντανόστιμη! 
1 bunch asparagus
3 green onions
1 glass of wine
1 tbsp butter
2 tbsp olive oil
Vegetable broth about 500 m
l
salt
freshly ground pepper

Put butter in a saucepan with the olive oil until melt. Add onions and asparagus. Saute for a few minutes over medium heat and after a while add the wine. Pour in the broth, low heat and cover the pot and simmer until tender perfectly. When ready remove from the heat, add salt and pepper and mash. You can serve it with a little cream but I guarantee you will not even need it. It's delicious!
 

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε σχέση με τις σούπες! Ειλικρινά ανυπομονώ να χειμωνιάσει για να ξεκινήσω να φτιάχνω!
    Πολύ κομψή αυτή που μας παρουσιάζεις σήμερα, πολύ ωραία επιλογή για πρώτο πιάτο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σπαράγγια δεν τα έχω κανει σούπα.
    Μετά τη συνταγή σου μόλις βρω θα τα δοκιμάσω σίγουρα.
    Πολυ ωραία παρουσίαση.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή