22 Φεβ 2012

Carrot and cardamon tartlettes - Τάρτες με καρότα και κάρδαμο


Ο μικρός μας έγινε 7 μηνών. Ζωή να έχει αλλά είναι πολύ ζωηρός.. βεβαια λογικό είναι ένα μικρό παιδάκι που εξερευνά τον κόσμο. Τον ξεκίνησα πισίνα (baby swimming) και του αρέσει πολύ. Παρολα αυτα όλη την μέρα δεν ησυχάζει καθόλου. Και έτσι το βράδυ εξουθενωμένος από το ημερήσιο παιχνίδι πέφτει για ύπνο γύρω στις 8. αυτή είναι και η ώρα μου όπως την αποκαλώ.. αυτή την ώρα την περιμένω πως και πως κάθε μερα.. συνηθως πίνουμε με τον γουινη ένα ποτήρι κρασί ή και μόνη μου και τσιμπολογάμε καμία μπρουσκέτα ή καμία ελαφριά ταρτουλα. Τέτοιες έφτιαξα προχθές και η γεύση τους με ενθουσίασε πολύ. Τάρτες με καρότα και κάρδαμο. Ελαφριές και ντελικάτες ότι πρέπει για ένα ποτήρι κρασί.

Θα χρειαστείτε
750 γρ καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές φετουλες
1 σκ. σκόρδο λιωμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
20 σπόρους κάρδαμου χτυπημένους στο γουδί ώστε να βγουν τα σποράκια από μέσα (αυτά θα χρησιμοποιήσουμε)
Ζύμη για τάρτες

Βάζω τα καρότα με το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε καταρολακι και ρίχνω και το κάρδαμο και 175 γρ νερό. Τα αφήνω να βράσουν για περίπου 10 λεπτά η μέχρι τα καρότα να είναι μαλακά και το υγρό να έχει απορροφηθεί. Απλώνω την τάρτα μου σε ότι σχήμα θέλω και τοποθετώ από πάνω τα καρότα. Την ψήνω στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δω την ζύμη μου ότι έχει γίνει.
Η συνταγη είναι ελαφρώς παραλλαγμένη από το βιβλίο Veggie chic (rose Elliot).

5 σχόλια:

  1. Πω πω μεγάλωσε ο μικρούλης σας!! Έφτασε κιόλας 7 μηνών!! Να τον χαίρεστε!! Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ζωηρεύουν τα μπεμπάκια καθώς μεγαλώνουν!! Ακόμα είστε καλά δηλαδή! Η μικρούλα μου κοντεύει ενός και δεν την προλαβαίνουμε! Με το που γυρίζουμε σπίτι απλά τρέχουμε!!! Καλό το ότι κοιμάται από νωρίς, έχετε κι εσείς λίγο χρόνο στη διάθεσή σας!
    Πρωτότυπη, εύκολη και ελαφριά η τάρτα που μας προτείνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλούστατη στην εκτέλεσή της η τάρτα μα πολύ ξεχωριστή, μπράβο!
    Το κάρδαμο το βάζω σε γλυκά & μπισκότα πιο πολύ, μου αρέσει η έντονη γεύση του μα πιστεύω πως σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει!
    Θα είναι ωραία τα καρότα αυτά και πάνω σε ψωμί σαν μπρουσκέτα, τι λες? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τάρτα σου φαίνεται πολύ ιδιαίτερη!
    Απόλαυσε τον μικρούλη σου! Είναι σε μαγική ηλικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη η τάρτα σου!!
    να τον χαίρεστε το μικρούλι σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια ιδέα η τάρτα! Που να δεις του χρόνου που ο μικρός θα θέλει να φάει και να ζυμώσει μαζί σου. Να τον χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή