6 Ιουν 2013

Herb marinated salmon - Σολομός μαριναρισμένος με φρέσκα μυρωδικά


Οι μέρες που πέρασαν θα τις χαρακτήριζα σχεδόν ηρωικές. Θα σας εξηγήσω γιατί. Τα μωρά είναι σχεδόν 3 μηνών με όλες τις απαιτήσεις που έχουν μεγαλώνοντας. Τα χαιρόμαστε μέρα με την μέρα πιο πολύ καθότι έχουν αρχίσει να επικοινωνούν και να γελάνε πολύ. Ο φίλιππος μεγαλώνει και αυτός και διανύει την πρώτη του εφηβεία η οποία έχει επιβαρυνθεί και από ζήλεια όπως είναι φυσικό. Οπότε μερικές μέρες είναι απλά αδιανόητες , υπάρχουν και άλλες όμως με ηρεμία , χαμόγελα και αγκαλιές και από τους 3 τους που μας δικαιώνουν. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και μια μετακόμιση σε άλλο σπίτι μεγαλύτερο και έτοιμο να αγκαλιάσει πλέον την πολυπληθή οικογένεια μας. Καταλαβαίνετε ότι μια μετακόμιση είναι δύσκολη από μόνη της , πόσο μάλιστα όταν την κάνεις ενδιάμεσα από ταΐσματα, αλλάγματα, κοιμίσματα και παιχνίδια γιατί όλα χρειάζονται.


Γρήγορα φαγητά και μαγειρέματα επικρατούν αυτές τις μέρες που τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα. Ας είναι καλά το μποστάνι μου με τα αρωματικά που και το πιο απλό πιάτο το κάνει τόσο θελκτικό! Π.χ. τον σολομό υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να τον μαγειρέψεις και εγώ έχω δοκιμάσει διάφορους κατά καιρούς. Είναι τόσο πλούσιο ψάρι που δεν θέλει και πολλά πολλά. Αυτήν την φορά τον μαρίναρα με διάφορα φρέσκα αρωματικά από τις γλάστρες μου και έφτιαξα μια σαλάτα επίσης με αρωματικά. Απόλαυση!



Για τον σωλομό:

2 φιλέτα σολομού
Φύλλα δυόσμου
Φύλλα βασιλικού
Κλωναράκια θυμάρι
Κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι –φρεκσοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από νισό πορτοκάλι
Ελαιόλαδο

Απλά ανακάτεψα το ελαιόλαδο με τον χυμό και περιέλουσα τον σολομό. Κατόπιν αλατωπιπέρωσα και έριξα από πάνω τα μυρωδικά. Τον άφησα στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά έψησα στον φούρνο στους 200. Τον συνόδεψα με μια σαλάτα εξίσου με μυρωδικά. Σαν βάση είχε άγρια ρόκα και από πάνω ανακάτεψα φυλλαράκια από διάφορα μυρωδικά. Έκοψα και ντοματάκια και πρόσθεσα αυγουλάκια ορτυκιού . για το ντρέσινγκ χρησιμοποίησα 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές βαλσάμικο από λευκό κρασί και 1 κουταλιά συκόμελο (το τελευταιο αν δεν εχετε αντικαταστηστε το με μέλι). Πασπάλισα με μαυροκούκι και έτοιμη!


4 σχόλια:

  1. Ιωάννα μου χαρά στο κουράγιο σου!
    Με 3 παιδάκια σε τέτοιες ηλικίες και καταφέρνεις να φτιάχνεις τόσο όμορφα πιάτα!
    Μπράβο σου!
    Έγιναν κιόλας 3 μηνών τα μικρούλικα;;
    Βρε πως περνάει ο καιρός!
    Άντε θα μεγαλώσουν και εκείνα και θα τρώνε τα ωραία φαγάκια της μαμάς!
    Το μποστάνι σου πολύ το ζηλεύω!
    Πραγματικά με λίγα καλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε θεσπέσια πιάτα, όπως αυτό που μας παρουσίασες!
    Φιλιά και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω ερμιονη, οπως ειπα τα πιατα ειναι πολυ ευκολα κ γρηγορα:-D
    Δεν γινεται αλλιως! Αλλα μ αρεσει εξαλλου οταν εχω καλα υλικα να δημιουργω.
    Οι ηλικειες των μικρων ειναι δυσκολες-πιο πολυ επειδη ειναι κοντα.θα στρωσουν ομως τα πραματα.ετσι σκεφτομαι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου έπεσαν όλα τα δύσκολα μαζί. Από μόνα τους όλα αυτά είναι πολύ δουλειά, βάλτα όλα μαζί και σου αξίζει ένα μπράβο!
    Μου άρεσε πολύ το πορτοκάλι και τα μυρωδικά στη συνταγή, απλή και εύκολη.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Piglet, είσαι το πιο νόστιμο γουρουνάκι που έχω γνωρίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή