24 Ιουν 2013

Tahini, quinoa and chocolate cookies - Μπισκότα με ταχίνι, κινόα και σοκολάτα.


Είναι υγιεινά ,είναι και πεντανόστιμα όμως. Δεν διστάζω να δώσω και στον Φίλιππο παρόλο που αποφεύγω να του δίνω γλυκά. Είναι αρκετά λιτοδίαιτος οπότε αυτά τα μπισκότα αποτελούν μια θρεπτική λύση για μένα. Είναι από το βιβλίο recipes for an inspired life της Beatrice Peltre και θα χρειαστείτε για να τα φτιάξετε
80 γρ βούτυρο ανάλατο να έχει μαλακώσει
100γρ ζάχαρη muscovado
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γλ. Vanilla extract
1 αυγό μεγάλο
60 γρ αλεύρι κεχριού
45 γρ ρυζάλευρο
30 γρ αλεύρι κινόα
60 γρ νιφάδες κινόα
¼ κ.γλ. fleur de sel
½ κ.γλ μαγειρική σόδα
100 γρ κουβερτούρα 70% κακάο ψιλοκομμένη
90 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190. Απλώστε χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά. Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέστε την βανίλια και το αυγό. Σε άλλο μπολ συνδυάστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε τα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε καλά. Με κουτάλι βάλτε κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Ψήστε για 14 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου