Έφτιαξα αυτό το αρωματικό κέικ λεβάντας με λουλούδια λεβάντας από την γλάστρα μου και πολύ μου άρεσε! Δοκιμάστε το αφήνει μια πολύ απαλή σχεδόν ανεπαίσθητη γεύση λεβάντας. Ότι πρέπει για το απογευματινό σας τσάι. Η συνταγή είναι από το βιβλίο lily vanilli’s sweet touth.
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί περίπου 2 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε μέγιστη ταχύτητα. Προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια και χτυπάμε στην αρχή σε μέτρια και μετά σε μεγάλη ταχύτητα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή δοκιμάζοντας με το μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα ωσότου κρυώσει τελείως. Απλώνουμε από πάνω το icing ή και στην μέση αν θέλουμε και έτοιμο!
Κέικ λεβάντας
330 γρ αλεύρι
320 γρ ζάχαρη
1 ½ κ.γ. baking powder
Μια πρέζα αλάτι
175 γρ βούτυρο ανάλατο
3 αυγά
190 μλ γάλα λεβάντας (βλέπε παρακάτω)
1 ½ κ.γλ. vanilla extract
Icing λεβάντας
Για το γάλα λεβάντας
250 μλ γάλα πλήρες
1 1/2 κ.σ. άνθη λεβάντας
Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τα άνθη λεβάντας σε μέτρια φωτιά. Μετά σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τα άνθη και έτοιμο.
Για το icing λεβάντας
50 γρ βούτυρο ανάλατο
300 γρ ζάχαρη άχνη
30 μλ γάλα λεβάντας
15 μλ μέλι
85 μλ κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο 4 – 5 λεπτά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα συστατικά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
330 γρ αλεύρι
320 γρ ζάχαρη
1 ½ κ.γ. baking powder
Μια πρέζα αλάτι
175 γρ βούτυρο ανάλατο
3 αυγά
190 μλ γάλα λεβάντας (βλέπε παρακάτω)
1 ½ κ.γλ. vanilla extract
Icing λεβάντας
Για το γάλα λεβάντας
250 μλ γάλα πλήρες
1 1/2 κ.σ. άνθη λεβάντας
Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τα άνθη λεβάντας σε μέτρια φωτιά. Μετά σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τα άνθη και έτοιμο.
Για το icing λεβάντας
50 γρ βούτυρο ανάλατο
300 γρ ζάχαρη άχνη
30 μλ γάλα λεβάντας
15 μλ μέλι
85 μλ κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο 4 – 5 λεπτά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα συστατικά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί περίπου 2 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε μέγιστη ταχύτητα. Προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια και χτυπάμε στην αρχή σε μέτρια και μετά σε μεγάλη ταχύτητα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή δοκιμάζοντας με το μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα ωσότου κρυώσει τελείως. Απλώνουμε από πάνω το icing ή και στην μέση αν θέλουμε και έτοιμο!
Πολυ ωραιο κεκακι! Φανταζομαι αρωμα η λεβαντα! Περισυ ειχα φτιαξει κατι μπισκοτακια με λεβαντα και ηταν υπεροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο απογευμα Κυριακης!
@mm_skg
ΑπάντησηΔιαγραφήτα ειχα δει τα μπισκοτα σου και σκεφτομουνα να φτιαξω αυτα ή το κεικ. θα ειναι τα επόμενα!
Έχω κι εγώ γλαστρούλα με λεβάντα αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ μια τέτοια χρήση :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σου πολύ όμορφες!
Φιλιά!