17 Απρ 2013

Τραπέζι για 5 με κρεμούλες σοκολάτας και βανίλιας!!!



Αυτή τη φορά είχα πολύ ωραίο λόγο που έλειψα τόσο καιρό από το μπλογκ μου. Στις 13 Μαρτίου γεννηθήκανε τα δεύτερα αγοράκια μου : ο Έκτωρας  και ο Γεώργιος. Τις πρώτες μέρες επικρατούσε μια αναστάτωση μέσα στο σπίτι. Η κούραση είναι αρκετή γιατί τα ξενύχτια είναι πιο επιβαρυμένα από το να έχεις ένα μωράκι αλλά και η ευτυχία όταν αντικρίζω τα πρόσωπα τους είναι τριπλάσια. Ο Φίλιππος το έχει πάρει αρκετά καλά αν και δεν λείπουν μερικές ζηλίτσες. Μέρα με την μέρα όμως ισορροπούν όλα και μπαίνουν σιγά σιγά σε ένα πρόγραμμα. Καιρός για μαγειρέματα δεν υπήρχε όπως καταλαβαίνετε, τώρα όμως που άρχισαν όλα να ισορροπούν βρήκα ευκαιρία και έφτιαξα αυτές τις καταπληκτικές κρεμούλες (συνταγή από Στ.Παρλιάρο) που είναι και υγιεινές για να κανακέψω τον μεγάλο γιό μου που όσο να ναι μια αναστάτωση την νιώθει ακόμα εφόσον πλέον αναγκαστικά μοιράζεται την μαμά και τον μπαμπά με δυο νέα μωράκια.



Για την κρέμα σοκολάτας



400 γρ γάλα

100γρ κρέμα γάλακτος

6 κρόκους αυγών

100 γρ ζάχαρη

150 γρ κουβερτούρα 55% κακάο

1 ξυλάκι βανίλιας ή 2 βανιλίνες

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την βανίλια. Παράλληλα στο μίξερ χτυπάω τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη. Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί το ρίχνω στο μίξερ και συνεχίζω το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και την βάζω στην φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση το ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Το μοιράζουμε σε 6 μπολ και αφηνουμε να πήξει. Σερβίρουμε είτε με κομμάτια σοκολάτας είτε με ψιλοκομμένες φραουλίτσες.



Για την κρέμα βανίλιας

440 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη
5 γρ ζελατίνη
1 ξυλάκι βανίλιας ή 2 βανιλίνες
1 ασπράδι αυγού


Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Ρίχνουμε 50 γρ από την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια σε μια κατσαρόλα στην φωτιά . Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά (αφαιρούμε το ξυλάκι βανίλιας) και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθεί και ρίχνουμε άλλα 170 γρ κρέμας ανακατεύοντας.Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρεμα δλδ 220 γρ μαζί με την ζάχαρη να γινει σαντυγη. την ενσωματωνουμε στο υπόλοιπο μείγμα Στην συνέχεια χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και μετά το ενσωματώνουμε και αυτο στην κρεμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε σε μπολάκια και μετά στο ψυγείο για 2 ωρες και έτοιμες.


9 σχόλια:

  1. Να σας ζήσουν καλοτάξιδα στη ζωή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου ζήσουν! Υπέροχα τα ονόματα!
    (και οι κρεμούλες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ .. ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ..ΟΜΟΡΦΕΣ Σ ΤΙΓΜΕΣ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ..:)
    ELENI PETROULA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωωωω!
    Τι υπέροχα νέα!! Καλώς δεχτήκατε λοιπόν τα νεότερα μέλη της οικογένειας!!
    Εύχομαι να είσαι καλά και να αντέχεις γιατί η ευτυχία είναι τόση όση και η κούραση!
    Καλά έκανες και τον γλύκανες τον μεγάλο πια Φίλιππο (απίστευτο δεν είναι που το μέχρι πρότινος μωράκι έγινε ο μεγάλος αδερφός;)! Επιβάλλεται να τον προσέχετε!
    Καλή δύναμη και φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις ευχες σας!να ειστε παντα καλα
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου ζήσουν τα αγόρια σου κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σου ζήσουν οι νέοι "άντρες", να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι! Χαράς το κουράγιο σου που μπήκες στην κουζίνα, έκανες φωτογράφιση και έγραψες και το ποστ!
    Καλή δύναμη έυχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mας έλειψες Wabi. Αλλά ευτυχώς για ένα ευχάριστο γεγονός.
    Να σας ζήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή