450 γρ φραουλες
¼ φλ συν 3 κ.σ. ζάχαρη
½ κλωναράκι φυσικής βανίλιας
185 γρ γάλα καρύδας
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
¼ αλάτι
Σε ταψακι ανακατευουμε τις φράουλες με τις 3 κ.σ. ζάχαρη και το κλωναράκι βανίλιας (κομμενο στη μεση και τους σπορους τους εχουμε ριξει ηδη μεσα αλλα χρησιμοποιουμε και αυτό )και τις ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.αφαιρουμε το κλωναράκι βανίλιας και τις πολτοποιούμε μαζι με τα ζουμιά τους.
Εντωμεταξύ σε κατσαρολάκι βραζουμε 60 μλ νερό με την υπολοιπη ζάχαρη. Μολις η ζαχαρη διαλυθεί αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια χτυπάμε μαζί το σιρόπι με τον πολτό από τις φράουλες. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Το βαζουμε στο ψυγελιο για 2 ώρες και αργότερα το τοποθετουμε σε παγωτομηχανή και δουλευουμε συμφωνα με τις οδηγίες. Το μεταφέρουμε σε δοχείο στην καταψυξη. Το αφαιρουμε από την καταψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Εγω το σερβιρα με φυλλα μεντας αλλ πηγαινει τελεια και με ξυσματα σοκολατας ή ότι άλλο φανταστέιτε!
Το βιβλίο της Aran το έχεις καταευχαριστηθεί νομίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το σορμπέ με πανέμορφο χρώμα! Και σίγουρα θα έχει πολύ πλούσια τη γεύση της φράουλας!
Φιλιά!
Πολύ μου άρεσε η ψημένη φράουλα στο παγωτό. Καταπληκτικό χρώμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραιο χρώμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο φαίνεται... ερωτήσεις: επειδή δε μου αρέσει η καρύδα και το γάλα της (δεν το έχω δοκιμάσει) θα μπορούσε να βάλει κανείς αμυγδαλόγαλα ή κανονικό γάλα; καλές αναρτήσεις παγωτών, αναμένουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω για τα ομορφα σχολια σας ολες σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καρυδα δεν φαινεται καθολου σε αυτο το παγωτο.η πλουσια γευση της φραουλας τα επισκιαζει ολα.οποτε ανετα μπορειτε να την αντικαταστησετε με κανονικο γαλα.τωρα για αμυγδαλογαλα δεχ ξερω γιατι δεν εχω δοκιμασει κ δεν ξερω ποσο εντονο ειναι.παρολαυτα θα δοκιμαζα,μπορει να βγει μια ακομα πιο νοστιμη εκδοχη:-D
Το χρώμα του είναι συγκλονιστικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι και η γεύση του!