Οι μέρες εδώ περνάνε
ήρεμα και όμορφα μέσα στην φύση και τον καθαρό αέρα και εμείς εναρμονιζόμαστε
με το περιβάλλον και κάνουμε τα μαγειρέματα μας όσο πιο υγιεινά γίνεται. Έχω φέρει
μαζί μου τραχανά (σπιτικό) που χρησιμοποιώ αρκετά στις χορτόσουπες του Φίλιππου, όμως για
κάποιον λόγο εμένα δεν μ'αρέσει ιδιαίτερα γιαυτό και δεν τον μαγείρευα. Έβαλα όμως
ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να φτιάξω μια συνταγή με τραχανά που να είναι και
γευστική και ευπαρουσίαστη. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι να δοκιμάσω το πρώτο κομμάτι
διατηρούσα επιφυλάξεις αν και ο Γουινη επέμενε ότι από τη μυρωδιά ενώ ψηνόταν φαινόταν
ότι θα είναι επιτυχημένη. Σας παρουσιάζω λοιπόν χωρίς δισταγμό την τάρτα μου με
τραχανά, μάραθο και ανθότυρο!
Θα χρειαστείτε
1 ζύμη brisee
5- 6 κουταλιές
τραχανά για περίπου 200 μλ νερό
150 γρ ανθότυρο
3 αυγά
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Αρχικά έφτιαξα
την ζύμη brisee με την συνταγή και τις οδηγίες του Michael Roux και την έψησα με τον γνωστό τρόπο. Στην συνέχεια
έβαλα τον τραχανά να βράσει στο αλατισμένο νερό και τον άφησα ώστε να πιει όλο
το νερό και να χυλώσει. Μόλις κρύωσε έριξα σε κομματάκια το ανθότυρο και τον
ψιλοκομμένο μάραθο και πρόσθεσα και τα αυγά. Μπορείτε να παραλείψετε το αλάτι
σε αυτό το σημείο αν έχετε βράσει σε αλατισμένο νερό τον τραχανά διαφορετικά αλατίζετε
εδώ. Λιγάκι πιπέρι και το ρίχνετε στο ψημένο κέλυφος τάρτας. Το έβαλα στους 180
C για περίπου 20 λεπτά. Καλή όρεξη!
Θα το δοκιμάσω άμεσα έχω δικό μου τραχανά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλά να περνάτε!!
τρελαίνομαι για τραχανα, αλλά πέρα από σούπα δεν τον έχω μαγειρέψει αλλιώς. Να υποθέσω ότι δεν παίζει ρόλο το είδος του τραχανά που θα βάλουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήEksairetiki!!!! Tha ti dokimaso!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή μου δλδ εχεις φτιαξει εσυ τραχανα? ακομα καλυτερα λοιπον. αν θυμαμαι ειχες κανει μαρμελαδα μουσμουλο .. σκεφτομαι μηπως την φτιαξω..θα ψαξω στις συνταγες σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή@thegreenmixer οχι δεν παιζει ρολο αλλα εγω χρησιμοποιησα τραχανα χωρις αυγο γιατι αυτον χρησιμοποιω για τις σουπες του μωρου.
@peps ωραια δοκιμασε την και πεσ μου και εσενα αν οντως σου αρεσε.
φιλια σε ολες
Είναι πραγματικά πολύ γευστική εκδοχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά συχνά μαγειρεύω τον τραχανά, έστω μόνον και για μένα, ένα από τα αγαπημένα μου είναι ο τραχανάς με μελιτζάνες αρωματισμένος με κανέλα. Αλλά και με ανάμειχτα λαχανικά. Οπότε τώρα που έκανες την πρώτη δοκιμή με την τάρτα, κάνε και τα επόμενα βήματα καλή μου.
Νομίζω η Πάρος θα είναι πηγή έμπνευσης για σένα. Καλό καλοκαίρι. Ακης
ΑπάντησηΔιαγραφή@Penelope αυτη η συνταγη μου ακουγεται πολυ ενδιαφερουσα! οι μελιτζανες μου αρεσουν πολυ και φανταζομαι με την κανελιτσα θα απογιωνεται η γευση.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ακη :) σε ευχαριστω καλε μου.Σε περιμενουμε οποτε θες.
Υπέροχη τάρτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗξερα τις τραχανόπιτες που κάνουν σε κάποια μέρη της Ελλάδας, αλλά τραχανο-τάρτα όχι.
Το ανθότυρο που έβαλες του πάει πολύ.
Μας αρέσει ο τραχανάς και τρώμε κιλά χειμώνα-καλοκαίρι.
Θα την δοκιμάσω
Να περνάτε καλά στην όμορφη φύση :)