Οι φακές αυτές που θεωρούνται το «χαβιάρι» της φακής είναι ιδανικές για σαλάτες αφου δεν λασπώνουν και παραμένουν σπυρωτές οσο και να τις βράσεις. Επιπλέον είναι πολύ νόστιμες και υγειινές. Στα γρήγορα και ελαφρυά γευματα που φτιάχνω πολύ συχνά, κατατάσσω και αυτό. Οι φακές έβρασαν μεσα σε 20 λεπτά και όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα δευτερολέπτων για να γίνουν.
First boil the lentils in plenty of salted water. At the same time put the crumbled bread in a nonstick pan with a tablespoon of olive oil and bake for 1 to 2 minutes. Leave aside. Cook carrot steamed until they are soft and cut into cubes. As long as lentils are ready drain them. Put the butter with olive oil in a pan then add lentils and sugar and stir. Add the vinegarand the carrots. Cook for a couple ofminutes and is ready to serve. In each dish put lentils with some of the chopped green onion, chopped parsley and top with crushed toasted bread. Finally place a poached egg on. Few drops of olive oil and ready. Enjoy.
1 ½ κούπα φακές beluga
1 κ.σ. ζάχαρη muscovado
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρυζόξυδο
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 αυγά
Μαιντανό (περιπου 2 κ.σ.)
Ψωμί θρυμματισμένο
Αρχικά βαζω τις φακές μου να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το χρόνο βρασίματος τον κοιτάτε εσείς οσο θέλετε. Παράλληλα βάζω το θρυμματισμένο ψωμί σε ένα αντικολλητικό τηγανι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το ψήνω για 1 με 2 λεπτά. Το αφήνω στην άκρη. Μαγειρεύω το καρότο στον ατμό μεχρι να είναι μαλακό και το κόβω σε ροδέλες.Μόλις οι φακές είναι έτοιμες τις στραγγίζω και σε ένα τηγανι ρίχνω το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ρίχνω τις φακές και την ζάχαρη και ανακατεύω. Προσθέτω τα καρότα.Τέλος ρίχνω το ξύδι. Το βράζω ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Σε κάθε πιάτο βάζω φακές, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο και από πάνω το θρυματισμένο ψημένο ψωμί. Τέλος τοποθετω από ένα αυγό ποσέ στην κορυφή (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγανιτό ή βραστό). Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και έτοιμο. Καλή όρεξη.1 κ.σ. ζάχαρη muscovado
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρυζόξυδο
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 αυγά
Μαιντανό (περιπου 2 κ.σ.)
Ψωμί θρυμματισμένο
Belunga lentils are considered the
"caviar" of lentils and are
ideal for salads since they remain granular to the boil. Furthermore, they are very
tasty and hygiene. This
mela is quick and easy since the lentils boiled in 20 minutes and everything
else is a matter of seconds to do.
1 ½ cup lentils
beluga
1 tbsp muscovado sugar
1 tbsp butter
1 tbsp olive oil
1 tbsp rise balsamic
1 carrot
1 green onion
2 eggs
Parsley (about 2 tablespoons)
Bread crumbled
1 tbsp muscovado sugar
1 tbsp butter
1 tbsp olive oil
1 tbsp rise balsamic
1 carrot
1 green onion
2 eggs
Parsley (about 2 tablespoons)
Bread crumbled
First boil the lentils in plenty of salted water. At the same time put the crumbled bread in a nonstick pan with a tablespoon of olive oil and bake for 1 to 2 minutes. Leave aside. Cook carrot steamed until they are soft and cut into cubes. As long as lentils are ready drain them. Put the butter with olive oil in a pan then add lentils and sugar and stir. Add the vinegarand the carrots. Cook for a couple ofminutes and is ready to serve. In each dish put lentils with some of the chopped green onion, chopped parsley and top with crushed toasted bread. Finally place a poached egg on. Few drops of olive oil and ready. Enjoy.
Πολύ ωραία "σαλάτα"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για φακές και τις φλερτάρω εδώ και καιρό τις beluga, αλλά ακόμα δεν έχω δοκιμάσει.
Super fagaki!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ενδιαφέρον πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει ο συνδυασμός φακής με αυγό!
Τις συγκεκριμένες δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα, βασικά δεν τις έχω βρει και πουθενά...
Μ' αρέσουν πολύ και τα μπολάκια σου!
Φιλιά!
Πολύ όμορφη σαλάτα
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σας κοριτσια! ειναι πραγματι πολυ νοστιμη και ελαφρυα. Να την δοκιμασετε! φιλια πολλα σε όλες σας
ΑπάντησηΔιαγραφή