Προχθές στη λαϊκή σε έναν πάγκο είδα όμορφα τακτοποιημένες ρέβες. Και εκείνη την ώρα μια παρότρυνση με έκανε να αγοράσω μια μεγάλη ποσότητα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Όταν γύρισα σπίτι όμως διαπίστωσα ότι δεν ήξερα τι να τις κάνω πέραν του να τις βάλω σε σαλάτα , και εδώ που τα λέμε θα έπρεπε να τρώω μόνο σαλάτα επί μια βδομάδα για να καταναλωθεί μια τέτοια ποσότητα. Οπότε έψαξα στο ιντερνετ συνταγές με ρέβες και δεν σας κρύβω ότι βρηκα κάποιες ενδιαφέρουσες. Την αδυναμία μου στις σούπες όμως την ξέρετε οπότε προτίμησα να δοκιμάσω αυτήν εδώ. Έχει ιδιαίτερη γεύση όμως μην φοβηθείτε ότι υπερισχύει η ρέβα παρόλο που είναι το κεντρικό λαχανικό στην συνταγή. Σας προτρέπω να την δοκιμάσετε και να μου πείτε την δική σας άποψη. Εξάλλου δεν έχετε να χάσετε τίποτε παρά μόνο να κερδίσετε μια και η ρέβα είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό και μάλιστα βοηθάει και στις δίατες.
recipe from here
1kg diced turnip
3 tbsp butter
100g. bacon chopped
3 cups. broth or water
½ cup. sour cream
2 pinches of nutmeg
1 large onion, chopped
3 cloves garlic, finely chopped
salt
pepper
3 tbsp butter
100g. bacon chopped
3 cups. broth or water
½ cup. sour cream
2 pinches of nutmeg
1 large onion, chopped
3 cloves garlic, finely chopped
salt
pepper
In a saucepan saute the bacon in butter and remove with a slotted spoon. Κeep it aside. In the same pot sauté the onion, garlic and turnip for about 10 minutes over medium heat. Pour the broth, reduce heat and simmer for 10-15 minutes until vegetables are tender. Strain the soup, pass the materials from blender or puree machine and put it back on low heat in the pot with the broth. Add the cream and nutmeg and cook for 2 more minutes. Add salt and pepper and serve.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου