Για αυτό το ριζότο θα χρειαστείτε
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια σιτάκε κομμένα σε φέτες
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια brown κομμένα σε φετούλες
1 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
2-3 κλωναράκια θυμάρι
2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
60γρ παρμεζάνα τριμμένη
300 γρ ρύζι carnaroli
800 μλ – 1 λτ ζωμό λαχανικών
Σε άλλο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίξτε το θυμάρι και το ρύζι. Ανακατέψτε για ένα λεπτό και ρίξτε το κρασί. Συνεχίστε με τον ζωμό μία κουτάλα την φορά και ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Όταν το ρύζι είναι μαγειρεμένο αλλά λίγο ακόμα αλ ντέντε ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Τελειώνουμε με την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι.
Ψωμάκια με καρύδι
25 γρ φρέσκα μαγιά
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ κοφτό αλάτι
400 μλ χλιαρό νερό
50 γρ καρυδόψιχα
40 γρ νιφάδες κινόα
550 γρ αλεύρι
Σε ένα μπολ τρίψτε με τα χέρια σας την μαγιά, προσθέστε το αλάτι και το μέλι. Ρίξτε λίγο από το χλιαρό νερό ώστε να διαλυθεί η μαγιά.. ανακατέψτε. Στην συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο νερό, τα καρύδια, τις νιφάδες και ανακατέψτε ξανά.
Ρίξτε το αλεύρι και δουλέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια προθερμάνετε τον φούρνο στους 250. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Δουλέψτε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την να γίνει πιο επίπεδη. Με έναν κόφτη ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε περίπου 12 κύκλους και μεταφέρεται τους στο ταψί. Αφήστε να φουσκώσουν άλλα 15 λεπτά. Τοποθετήστε το ταψί στη ν μέση του φούρνου και ψήστε για 15 λεπτά.
Καλημέρα! Τι ωραίες οι σημερινές συνταγές σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ψωμάκια φαίνονται πολύ εύκολα. Μία ερώτηση μόνο. Τι είναι οι νιφάδες κινεί?
Αχ νιφαδες κινοα ηθελα να γραψω.θα το διορθωσω.μπορεις να βαλεις βρωμης αν θες
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχήσου μου καλύ τύχη γιατί αν όλα πάνε καλά έχω βάλει στο μάτι την τάρτα σου με τα αμύγδαλα και τα μήλα.
Tέλειο ριζότο αλλα΄και τα ψωμάκια με το καρύδι θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά