11 Σεπ 2013

Moroccan mint tea, almond biscotti and hazelnut chocolate tart - Μαροκινό τσάι μέντας με μπισκότα αμυγδάλου και τάρτα φουντούκι-σοκολάτα


Μαροκινό τσάι με μέντα
 
1 lt νερό
90 gr ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι, gunpowder
1 ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου
Φέρτε το νερό και τη ζάχαρη να βράσει, προσθέστε το πράσινο τσάι και τα φύλλα δυόσμου. Αφήστε για 5-6 λεπτά. Σερβίρετε το τσάι σε μικρά ποτήρια με ένα μικρό κλαδάκι δυόσμου σε κάθε ποτήρι.


Μπισκότα αμυγδάλου (recipe from the book under the walnut tree)

3 μέτρια αυγά
180 gr ζάχαρη άχνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ εκχύλισμα πικραμύγδαλου
100 ml ελαιόλαδο
350 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 gr ολόκληρα αμύγδαλα
Αυγό για επάλειψη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο και  τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το δουλεύουμε σε μια ζύμη, στη συνέχεια, το βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέτουμε  τα αμύγδαλα με όσο αλεύρι χρειαστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και ταπλάθουμε σαν μακρύ ρολό. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια 2 εκατοστών. Μεταφέρουμε τα κομμάτια  με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ταψιά και τα «στεγνώνουμε»  στους 100 βαθμούς για περίπου μία ώρα.


Τάρτα με φουντούκια και σοκολάτα (recipe from the book taste sweet feast)

225 ζύμη sucree
225 γρ φουντούκια
90 γρ βούτυρο
150 gr ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
90 gr κουβερτούρα
ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και  στη συνέχεια την προσαρμόζουμε σε μια ταρτιέρα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση. Τρυπήστε την ζύμη με ένα πιρούνι. Αφηστε την στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την γέμιση. Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος και ψήστε για περίπου 12 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την φλούδα τους και  ψιλοκόψτε τα.  Βάλτε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτύπηστε το με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Χτυπήστε μαζί και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι. Ανακατεψτε μεσα στο μείγμα και το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ, στη συνέχεια, τα φουντούκια και τέλος την σοκολάτα.γεμίστε την τάρτα και ψήστε την  για 30 λεπτά.Αφήστε την τάρτα να κρυώσει  πριν την ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη για να σερβίρετε.

continue in english


Moroccan mint tea
1 lt water
90 gr caster sugar
2 tbsp green tea such as gunpowder
1 bunch fresh mint leaves
Bring the water and sugar to the boil, then add the green tea and mint leaves. Steep for 5-6 minutes. Serve the tea in small glasses with a little mint sprig in each glass.


Almond biscotti(recipe adapted from the book under the walnut tree)
3 medium eggs
180 gr caster sugar
¼ tsp salt
1 tbsp finely grated zest of orange
½ bitter almond extract
100 ml mild oil
350 plain flour
1 tsp baking powder
200 gr whole almonds
Egg wash
Preheat the oven to 190. Beat the eggs and sugar until fluffy.add the salt, orange zest, almond extract,oil and last of all the flour mixed with the baking powder. Work into a dough, then turn out onto a lithly floured surface and knead in the almonds. Divide the dough into 3 pieces and shape them into a long roll. Transfer them to a baking tray and brush them with the egg wash. Bake for 30 minutes. Allow them to cool for 15 minutes and then cut them into 2 cm round pieces. Transfer the pieces cut side up onto lined baking trays and dry them at 100 for about an hour.

Hazelnut and chocolate tart

225 gr shortcrust pastry
225 gr hazelnuts
90 gr butter
150 gr caster sugar
2 medium eggs
1 tbsp flour
Zest of 1 orange
2 tbsp orange liquer
90 gr dark chocolate
Icing sugar
Preheat oven to 180. Roll pastry on a lightly flour surface then line into flan ring. Prick bottom of pastry. Chill. Put hazelnuts in a shallow ovenproof dish and bake them for about 12 minutes. Then release their skins and finely chop them. Put butter in a bowl and beat with electric mixer until creamy. Beat in caster sugar until fluffy. Add the eggs and then the flour. Mix the orange zest and liquer, then the hazelnuts and the chocolate.spoon into pastry case and smooth the top. Bake them for 30 minutes, remove from the oven and let the tart cool before remove the ring. Dust with icing sugar to serve

3 σχόλια:

  1. Υπεροχη προσκληση σε τσαϊ! Ως λατρης του τσαγιου ενθουσιαστηκα ιδιατερως! Και τι συνοδεια : καντουτσινι και ταρτα με φουντουκια και σοκολατα! Ονειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ιδανικό κάλεσμα για τσάι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Υπέροχη η αναρτησή σου, διαφορετική και οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές!!!
    Αχ αυτή την τάρτα θα την δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή