Νομίζετε ότι το καλοκαίρι σταματάω να μαγειρεύω σούπες λόγω ζέστης? Λάθος! Απλά τις προσαρμόζω και τις κάνω δροσερές και καλοκαιρινές. Φυσικά πολύ διαδεδομένη είναι η ντοματόσουπα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η εποχή της ντομάτας! Με την μια ή την άλλη εκδοχή όλο και κάποιος έχει μαγειρέψει ή δοκιμάσει. Εγώ κάνω την παρακάτω εκδοχή που αρέσει πολύ στον Γουίνη! (από το βιβλίο της Aran Goyoaga , small plates sweet treats)
1,5 kgr ντοματίνια cherry κομμένα στην μέση
2 μέτρια κρεμμύδια σε κυβάκια
4 σκ. Σκόρδο
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ γάλα καρύδας
Λίγο γιαούρτι για γαρνίρισμα
Πρασινάδες της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα (π.χ. βασιλικό, δυόσμο ,σχοινόπρασσο κ.λπ.)
2 μέτρια κρεμμύδια σε κυβάκια
4 σκ. Σκόρδο
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ γάλα καρύδας
Λίγο γιαούρτι για γαρνίρισμα
Πρασινάδες της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα (π.χ. βασιλικό, δυόσμο ,σχοινόπρασσο κ.λπ.)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Σε μεγάλο ταψί απλώνουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι . Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι τα λαχανικά έχουν μαλακώσει και να ελευθερωθεί ο ζωμός τους.
Μεταφέρετε τα ντοματίνια στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα αφού αφαιρέσετε τα κλωναράκια από το θυμάρι. Στην συνέχεια περάστε την σούπα από σουρωτήρι. Την μεταφέρετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε το γάλα καρύδας και ζεσταίνετε όλη την σούπα καλά. Την σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια από αρωματικά της αρεσκείας σας. Επίσης τρώγεται και κρύα και ζεστή και φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Υπέροχη είναι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σούπερ φωτογραφίες!!!
Η ντοματόσουπα είναι στη λίστα με τις προς δοκιμή συνταγές! Και πραγματικά τώρα που έρχεται η εποχή της ντομάτας νομίζω ότι επιβάλλεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι ότι την τρώμε ως πρώτο πιάτο, σωστά;
Παρόλο που δεν έχω δοκιμάσει ντοματόσουπα και δεν τρελαίνομαι για κρύες σούπες, αυτή η εκδοχή έχει πολύ ενδιαφέρον. To γάλα καρύδας, τα μυρωδικά και το γιαούρτι είναι μεγάλος πειρασμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήpoli orea protasi ke eykoli sintagi trelenomai gia soupitses ke me tetio kero simera to bradi einai oti prepei !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήante kali epitixia kai se mena alla kai se osoys tin protina
Areti
Εμένα μο αρεσουν οι ζεστες ψαρόσουπες και σουπες με λαχανικά και το καλοκαίρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήBy the way... εδωσα την συνταγη σου σε φίλη και μου εδωσε να δοκιμασω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαιχτη!
Πολυ χαιρομαι!
ΔιαγραφήΦιλια