8 Φεβ 2013

Chestnut ice cream - Παγωτό κάστανο



Τι και αν είναι χειμώνας ακόμα? Οι λάτρεις του παγωτού θα λατρέψουν αυτήν την γήινη γεύση του κάστανου και την τέλεια υφή που δίνει αυτό το παγωτό. Από τον MIcheal Roux και αυτό απλό αλλά υπέροχο!

50 μλ γάλα

150 γρ πουρέ κάστανου

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

6 κρόκοι αβγών

30 μλ ρούμι (προαιρετικά)

100 μλ κρέμα γάλακτος υψηλών λιπαρών

Τριμμένη σοκολάτα
 
Τοποθετήστε το γάλα ,τα τον πουρέ και τα 2/3 της ζάχαρης  σε κατσαρόλα και φέρτε σε σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να αποκτήσουν παχύρρευστη υφή. Περιχύστε το βραστό γάλα πάνω στους κρόκους αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς κι επαναφέρετε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύστε το μείγμα σε μπολ. Προσθέστε το ρούμι αν το χρησιμοποιήσετε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει πάνω σε πάγο, ανακατεύοντας περιστασιακά για να αποφύγετε τη δημιουργία κρούστας. Όταν κρυώσει περάστε το μίγμα από ένα σουρωτήρι στη μηχανή παγωτού και ανακατέψτε για 20 λεπτά προσθέτοντας την κρέμα. Το παγωτό είναι έτοιμο όταν είναι σφιχτό αλλά ακόμα κρεμώδες. Εγώ σέρβιρα με λίγη τριμμένη κουβερτούρα αλλά μπορείτε να προσθέσετε και μαρον γλασέ κάστανα για διακόσμηση!

5 σχόλια:

  1. Υπέροχο!
    Τι κι αν είναι χειμώνας; Πάντα τρώμε ένα ωραίο παγωτό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο!!!! Τρώω παγωτό όλο το χρόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτές τις μέρες ζητάω απελπισμένα παγωτό...

    Πολύ ωραίο είναι το κάστανο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω εχω αδυναμια κ στα παγωτα κ στο καστανο οποτε ειναι οτι πρεπει!δοκιμαστε το κοριτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για εμένα το παγωτό δεν έχει εποχή.
    Θα την δοκιμάσω το συντομότερο την συνταγή σου! Έχω πουρέ κάστανου στο ντουλαπάκι μου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή