Τι και αν είναι χειμώνας ακόμα? Οι λάτρεις του παγωτού θα
λατρέψουν αυτήν την γήινη γεύση του κάστανου και την τέλεια υφή που δίνει αυτό
το παγωτό. Από τον MIcheal Roux
και αυτό απλό αλλά υπέροχο!
50 μλ γάλα
150 γρ πουρέ κάστανου
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
6 κρόκοι αβγών
30 μλ ρούμι (προαιρετικά)
100 μλ κρέμα γάλακτος υψηλών λιπαρών
Τριμμένη σοκολάτα
Τοποθετήστε το γάλα ,τα τον πουρέ και τα 2/3 της ζάχαρης σε κατσαρόλα και φέρτε σε σημείο βρασμού σε
μέτρια φωτιά. Παράλληλα χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη
σε μπολ μέχρι να αποκτήσουν παχύρρευστη υφή. Περιχύστε το βραστό γάλα πάνω στους
κρόκους αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς κι επαναφέρετε το μίγμα πίσω στην
κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα
μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύστε
το μείγμα σε μπολ. Προσθέστε το ρούμι αν το χρησιμοποιήσετε και αφήστε το μείγμα
να κρυώσει πάνω σε πάγο, ανακατεύοντας περιστασιακά για να αποφύγετε τη
δημιουργία κρούστας. Όταν κρυώσει περάστε το μίγμα από ένα σουρωτήρι στη μηχανή
παγωτού και ανακατέψτε για 20 λεπτά προσθέτοντας την κρέμα. Το παγωτό είναι έτοιμο
όταν είναι σφιχτό αλλά ακόμα κρεμώδες. Εγώ σέρβιρα με λίγη τριμμένη κουβερτούρα
αλλά μπορείτε να προσθέσετε και μαρον γλασέ κάστανα για διακόσμηση!
Υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι κι αν είναι χειμώνας; Πάντα τρώμε ένα ωραίο παγωτό!
Φιλιά!
Πολύ ωραίο!!!! Τρώω παγωτό όλο το χρόνο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAυτές τις μέρες ζητάω απελπισμένα παγωτό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο είναι το κάστανο.
Φιλιά
Εγω εχω αδυναμια κ στα παγωτα κ στο καστανο οποτε ειναι οτι πρεπει!δοκιμαστε το κοριτσια
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια εμένα το παγωτό δεν έχει εποχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω το συντομότερο την συνταγή σου! Έχω πουρέ κάστανου στο ντουλαπάκι μου.
Φιλιά πολλά