11 Οκτ 2012

Gateau au chocolat



125 gr good uality chocolate
100 gr unsalted butter
50 gr flour
125 gr caster sugar
4 eggs
Icing sugar for dusting

Preheat oven to 190. Butter sides and base of 23cm cake tin and line base with baking paper. Put chocolate and butter in Bain Marie until melted. Stir flour into a bowl and mix with sugar and eggs. Beat briefly with an electic mixer on low speed.stir in chocolate and mix for 3 minutesuntil smooth and the mixture forms a thick trail. Spoon into tin. Bake for about 25 minutes and then let it cool.Dust the cake with icing sugar and it is ready!



125 γρ καλής ποιότητας κουβερτούρα  με 55% κακάο (εγω  χρησιμοποιώ valrhona)
100 γρ βούτυρο ανάλατο
50 gr αλεύρι
125 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Προθερμάνετε το φούρνο στους 190. Βούτυροστε  πλευρές και την βάση μιας φόρμα ς για κέικ 23 εκατοστών  και καλύψτε την βαση με χαρτί ψησίματος. Βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί  με τη ζάχαρη και τα αυγά. Κτυπήστε σύντομα με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα . προσθέστε τη σοκολάτα και αναμίξτε για 3 λεπτά μεχρει να ομογενοποιηθεί και το μίγμα να γινει  παχύρευστο. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει .Πασπαλίστε την επιφάνεια  του κέικ με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμο!



2 σχόλια:

  1. Μμμμμ ...σοκολάτα ... πρέπει να το δοκιμάσω αυτότο gateau !!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να μου στείλεις ένα τεράστιο κομμάτι????? (περνάω φάση σοκολάτας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή