28 Ιουν 2012

Chocolate and banana hazelnut muffins- Muffins με σοκολάτα, φουντούκια και μπανάνα


40 gr φουντούκια
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
¼ φλ γιαούρτι
250 γρ αλεύρι
1 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα
Αλάτι 1 πρέζα
1 ½ μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι
90 γρ κουβερτούρα 70% κακάο χοντροκομμένη

Σε τηγάνι ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά τα φουντούκια. Στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μεχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια ρίχνουμε το βουτυρο. Εχουμε ανακατεψει τα αλευρια με το μπέικιν, το αλάτι και την σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαουρτι και ανακατευουμε. Προσθέτουμε και την μπανάνα, την σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε στις ειδικές τφορμίτσες για muffin και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Η συνταγή είναι από το βιλβίο της Beatrice Peltre , recipes for an inspired life.

40 gr hazelnuts
2 eggs
100 g blond cane sugar
125 g butter, melted
¼ cup yogurt
250 g flour
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon soda
1 pinch of salt
1 ½ mashed banana with a fork
90 g dark chocolate (70% cocoa) coarsely chopped

Toast the hazelnuts in a frying pan over medium heat for about 5 minutes. Place them in a clean kitchen towel and rub them to remove the the skins. When they are cool chop them coarsely. Preheat the oven to 180 (350). in a mixer bowl beat the eggs with the sugar until light and pale in color. Stir in the melted butter and the yogurt. In another bowl mix all the dry ingredients into the egg mixture, until just combined. Add the chocolate, the bananas and hazelnuts and mix gently. Divide the batter among the muffin holes and bake for about 30 minutes. Recipe adapted from Beatrice Peltre book "recipes for an inspired life".

1 σχόλιο: