Σήμερα στολίσαμε το δέντρο. Κάθε χρόνο το δέντρο στολίζεται
με την συνοδεία μουσικής, τσαγιού και ενός σπέσιαλ γλυκού. Φέτος επέλεξα το παρακάτω και ήταν τόσο νόστιμο
που μπορεί να το φτιάξω και παραμονή Χριστουγέννων κάπως παραλλαγμένο βεβαία. Επειδή
δεν προλάβαινα σήμερα χρησιμοποιησα έτοιμη ζύμη σφολιάτας αλλά πιστέψτε με γίνεται
ακόμα καλύτερο με ένα τραγανό μπισκότο τάρτας από κάτω.
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο σε όποιο σχήμα θέλετε (εγώ έκανα κυκλικές
ταρτούλες)
240 μλ γάλα
50 γρ ζάχαρη άχνη
2 κ. σ. κορν φλαουρ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
14 γρ βούτυρο
Μύρτιλλα (εγώ βρήκα κατεψυγμένα σε ένα πολωνικό ντελικατέσσεν
αλλά μπορείτε να βάλετε και ότι φρούτο θεωρείτε θα του πηγαίνει)
Ψήνω τις ταρτούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι
να ροδίσουν ελαφριά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα με την μισή ζάχαρη και την βανίλια.
Την υπόλοιπη ζάχαρη την χτυπώ μαζί με τα αυγά και το κορν φλαουρ μέχρι να γίνει
αφράτο. Μόλις βράσει το γάλα το ρίχνω σιγά σιγά και ανακατεύοντας στο μείγμα με
τα αυγά και μετά πάλι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει συμπαγής κρέμα.
Στο τέλος και αφού κατεβάσω από την φωτιά ρίχνω και το βούτυρο. Την άφησα ένα ολόκληρο
βράδυ στο ψυγείο σκεπάζοντας καλά με μεμβράνη ώστε να κολαει στο επάνω μέρος της
για να μην κάνει κρούστα. Λίγο πριν την χρησιμοποιήσω την ανακάτεψα λίγο στο μίξερ
να γίνει αφράτη. Έβαλα πάνω από κάθε τάρτα την κρέμα και από πάνω τα μύρτιλλα. Πασπάλισα
με ζάχαρη άχνη και έτοιμο.
continue in english
1 sheet puff pastry, cut into whatever shape you want
crème patisserie (adapted from here)
blueberries (I used frozen)
Bake the tartlettes in preheated oven at 200 until browned lightly.
for the cream check the recipe here. Put on top of each tart the cream and top with blueberries. Sprinkled with powdered sugar and ready.
1 sheet puff pastry, cut into whatever shape you want
crème patisserie (adapted from here)
blueberries (I used frozen)
Bake the tartlettes in preheated oven at 200 until browned lightly.
for the cream check the recipe here. Put on top of each tart the cream and top with blueberries. Sprinkled with powdered sugar and ready.
miam miam miam,,fainetai polu laxtaristo!!! steile ena paketaki stin nice se parakalo!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρούτα φρέσκα έχει το ΜΑΚΡΟ και σε καλές μάλιστα τιμές σε σχέση με αλλού πάντα.
Καλό βράδυ
Τέλειες τάρτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γιορτινές & ωραίες φωτογραφίες.
Καλές γιορτές και του χρόνου :)
Καλημέρα! Τι γλυκό και όμορφο έθιμο να στολίζετε το δέντρο κατ' αυτόν τον τρόπο... Κι εμείς ακολουθούμε ένα παρόμοιο τελετουργικό, το οποίο όμως είθισται να περιλαμβάνει μουσική, σουβλάκια, μπύρες και γλυκό, χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφες οι τάρτες σου, το όλο σύνολο δείχνει πολύ λαχταριστό! Φιλιά, καλή συνέχεια!
Καλημέρα. Φαίνεται καταπληκτική η συνταγή και θα την κάνω για το τραπέζι των Χριστουγέννων. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πόσα κομμάτια βγάζει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,
Κατερίνα
καλησπέρα, η κρεμα αυτη μου εβγαλε 5 ταρτουλες στρογγυλες αλλα σχετικα μεγαλες. ειναι πολυ νοστιμη και ελπιζω να σας πετυχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με Χαρά και Υγεία να στολίσετε και πάλι. Όσο για το γλυκάκι σου τέλειο, είναι από αυτά που προσωπικά μου αρέσουν ιδιαίτερα. Υπολογίζω να φτιάξω κάτι με μύρτιλλα και cranberries και ελπίζω να μου βγει καλό έτσι όπως το σκέφτομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα.
χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη με αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα!!!misirlou & maria
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα τις ταρτούλες (εγώ τις έκανα μικρές ατομικές μπουκίτσες) με σπιτική ξινούτσικη μαρμελάδα βατόμουρο. Έγιναν πολύ καλές, εξαιρετική η συνταγή για την κρέμα. Ευχαριστώ πολύ για το νέο entry στο τετράδιο των συνταγών μου!
Κατερίνα
Τις εφτιαξα χτες, πεντανόστιμες και γρηγορες στην παρασκευη τους!
ΑπάντησηΔιαγραφή