3 Οκτ 2011

Beet root and goat cheese salsa pasta - Ζυμαρικά με σάλτσα παντζάρι και κατσικίσιο τυρί


I am very fond of cooking beets with not conventional methods or recipes (remember again that exquisite tart). Meanwhile, the flavor blends amazingly with goat cheese. So when I came across this recipe I tried it immediately.I found it very tasty so now I am looking forward to cook it again for friends.


Σας έχω πει την αδυναμία μου στα παντζάρια? Ναι βέβαια, μου αρέσουν αρκετά και μάλιστα προτιμώ να μην τα μαγειρεύω με τις συμβατικές μεθόδους (θυμηθείτε ξανά την εξαίσια τάρτα). Εντωμεταξύ η γεύση τους δένει απίστευτα με κατσικίσιο τυρί. Έτσι όταν έπεσα πάνω σε αυτήν την συνταγη την δοκίμασα ευθύς αμέσως. Βγήκε πολύ νόστιμη και ανυπομονώ να την μαγειρέψω ξανά και για φίλους μας.

ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2 κ.σ.  ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα παντζάρια ξεφλουδισμένα και τριμμένα
200 γρ κατσικίσιο τυρί chavroux
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
3 / 4 φλιτζανιού των ψημένα καρύδια.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά και βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ και κρατήστε 3- 4 κουταλιές από το νερό τους. Σε μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα παντζάρια και μαγειρεύουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών και κατσικίσιο τυρί. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το τυρί στη σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεουμε και ετοιμα για σερβίρισμα.

6 σχόλια:

  1. Μα πόσο τέλεια ιδέα!!! Wabi το blog σου ειναι έμπνευση! Μου έδωσες ιδέα για χρωματιστά νιόκι!
    Φιλάκια, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό χρώμα που θα έκανε εντύπωση σ' έναν όμορφο μπουφέ! Θα "έψαχναν" όλοι να δουν τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τετοιο χρωμα σιγουρα σε προκαλει να δοκιμασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα επέλεξα αυτή τη συνταγή σου και μείναμε κατενθουσιασμένοι Θα το γράψω σε λίγο στη σελίδα μου!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή