Ήθελα πολύ καιρό τώρα να δοκιμάσω αγκινάρα της Ιερουσαλήμ που ούτε αγκινάρα είναι ούτε από την Ιερουσαλήμ, και τελικά ψάχνοντας και κάνοντας μια έρευνα διαπίστωσα ότι είναι το κολοκάσσι. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία αγόρασα και μέσα σε όλες τις συνταγές που έχω αποφάσισα να ξεκινήσω με την παρακάτω από το βιβλίο recipes for an inspired life της Beatrice Peltre.
Θα χρειαστείτε
650 γρ αγκινάρα της Ιερουσαλήμ καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 shallots ή 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα
¼ σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
1 κλωναράκι θυμάρι
2 σέλερυ κομμένα σε κύβους
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
945 μλ ζωμό λαχανικών
4 κ.σ. μασκαρπόνε
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
650 γρ αγκινάρα της Ιερουσαλήμ καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 shallots ή 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα
¼ σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
1 κλωναράκι θυμάρι
2 σέλερυ κομμένα σε κύβους
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
945 μλ ζωμό λαχανικών
4 κ.σ. μασκαρπόνε
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τα shallots μαζί με το θυμάρι και τους σπόρους κόλιανδρου και σοτάρουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά να μην καούν. ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και την δάφνη και ανακατεύουμε για 6 λεπτά μέχρι λίγο να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλάτι πιπέρι κατά βούληση και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά. Το τε αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την σούπα. Προσθέτουμε αν θέλουμε το μασκαρπόνε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε με σταγόνες από ελαιόλαδο τρούφας.
Φαίνεται υπέροχη η σούπα! Κοίτα να δεις που το κολοκάσσι είναι το Jerusalem Artichoke, χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστούμε! Χαίρομαι που τα μικρά είναι καλά, περαστικά σε όλους...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά στα μικρά σου, χαίρομαι που τώρα είστε καλά αν και κρίμα που ταλαιπωρηθήκατε τόσο πολύ…
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφη η παρουσίαση της σούπας, μπράβο!
Αυτό είναι που αμα αρρωστήσει ένα αρρωσταίνουν όλα μετα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα καλά, αυτά είναι περαστικά..
Το κολοκάσι είναι η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ? Δεν το ήξερα..
Πάντως η σούπα φαίνεται πολύ νόστιμη.
Φιλιά
Καταρχήν περαστικά στα μικρά σου! Αν βρω κολοκάσι θα την κάνω την σούπα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχη!
Καλησπέρα είμαι μεγάλη φαν του μπλογκ σου !!! εκπληκτικές συνταγες και όμορφες φωτογραφίες! το κολοκάσι δεν είναι η αγκιναρα Ιερουσαλημ, η αγκινάτα είναι πολύ πιο μικρή κ έχει άλλη γευση Παρόλα αυτα θα δοκιμάσω την σούπα σου με το κολοκάσι μιας κ βγηκε νόστιμη!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή