3 Ιουλ 2013

Arugula and artichoke salad -Σαλάτα με ρόκα και καρδιές αγκινάρας


Η καθημερινότητα με προσπερνάει. Συνέχεια σας λέω πόσο πολύ τρέχουν όλα μαζι με τον  γύρω μου και εγώ μαζί και με δυσκολία βρίσκω τον χρόνο να τα χωρέσω όλα. Και ακόμα δεν έχω ξεκινήσει δουλεια.. δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι πόσο δύσκολες θα είναι τουλάχιστον οι πρώτες μέρες μέχρι να βρούμε την ισορροπία μας. Κάτι τέτοιες μέρες απλά ανακατεύω ότι έχω σε μια σαλάτα και γευματίζω μαζί με τον γουίνη ελαφρυα. Όλα γίνονται κυρίως πιάτο αν προσθέσεις λίγο τυρί για πρωτεΐνες και τους δώσεις φυσικά ξεχωριστή γεύση. Ένα τέτοιο πιάτο δημιουργήθηκε κάπως έτσι αλλά από τότε καθιερώθηκε σαν μια από τις σαλάτες μου. Τα υλικά ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους και αν τα συνοδέψετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί θα είναι ένα όμορφο γεύμα.
 1 βάζο αγκιναρακια σε λάδι
1 ματσάκι ρόκα
Ντοματινια(οσα θέλετε)
Σχοινοπρασσο
Μαυροκουκι
Αλάτι πιπέρι
Κατσικίσιο τυρί
Ελαιόλαδο
Μπαλσάμικο από λευκό κρασί
Η συνταγή είναι πολύ απλή. Στράγγιξα τα αγκιναράκια και τα στέγνωσα από το λάδι τους και τα τοποθέτησα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε πιατέλα. Αλατοπιπέρωσα. Έριξα το ελαιόλαδο και ράντισα με το μπαλσάμικο και κομμάτιασα το κατσικίσιο τυρί από πάνω. Στο τέλος πασπάλισα με μαυροκούκι.

2 σχόλια:

  1. Η εβδομάδα της σαλάτας συνεχίζεται και έχω αγκιναράκια δικά μου σε βάζο!!Αύριο λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο θα ειναι ακομα πιο τελειο ξανθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή