Σήμερα έφτιαξα
μια κάπως διαφορετική ομελέτα που φαίνεται πολύπλοκη όμως δεν είναι καθόλου και
είναι ιδιαίτερα νόστιμη. Οι ομελέτες είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό γιατί γίνονται
εύκολα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σωρό υλικά για να τις εμπλουτίσεις. Βρήκα
αυτήν την υπέροχη συνταγή στο βιβλίο της Beatrice Peltre recipes for an inspired life που συνδυάζει διαφορετικά υλικά μεταξύ τους και την κάνει πολύ χορταστική.
Ρολά ομελέτας με
Φύλλα nori γεμιστά με λαχανικά
(τα φύλλα nori είδος βρώσιμου φυκιού που χρησιμοποιείται και για τύλιγμα σουσι . θα βρείτε
στο σουπερ μαρκετ στο παράρτημα με τα ασιατικά).
Παραθέτω την συνταγή όπως την εχει στο βιβλίο στα αγγλικά και πιο κάτω στα ελληνικά την δική μου version (ελάχιστα τροποποιημένη).
For the
omelets
6 large
eggs
2 tbsp
chopped flat – leaf parsley
2 tbsp
chopped chives
2 nori
sheets thinly sliced with scissors
Sea salt
and pepper
Olive oil
For the
vinaigrette
Sea salt
and pepper
1 tbsp Dijon mustard
1 tbsp
vinegar
2 tbsp
hazelnut oil
1 tbsp olive
oil
For the
filling
2 tbsp
walnuts
180 gr red
cabbage thinly sliced
2 carrots
julienned
1 avocado
cut in cubes
1 tbsp
chopped chives
60 gr feta
cheese
In a bowl
beat the eggs. Add the herbs and nori and season with salt and pepper.in a 14
inch non stick frying pan heat 2 tbsp olive oil over medium heat. Add half of
the egg batter, swirling quikly to coat the bottom of the pan and cook for few
minutes. Carefully transfer the omelet onto a plate . repeat with the rest of
the batter.
For the
vinaigrette Add the ingredients to a bowl and whisk to emulsify the dressing:
set aside.
For the
filling toast the walnuts in a frying pan over medium heat for about 5 minutes.
Remove from the heat , let cool and coarsely chopped.in a bowl combine the
cabbage, carrots, avocado and chives. Dress with the vinaigrette and add the
walnuts and feta. Place one omelet flat in the plate add half of the filling ,
roll the omelet tight and cut in half. Tie each half with a long piece of
chive.repeat with the second one.
Για την ομελέτα:
6 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο
σχοινόπρασο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο
μαϊντανό
2 φύλλα nori κομμένα με ψαλίδι
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για την vinaigrette:
Αλάτι πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ.
φουντουκέλαιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
2 κ.σ. καρύδια
180 γρ κόκκινο λάχανο
κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα
σε μπαστουνάκια
1 αβοκάντο
1 κ.σ. σχοινοπρασσο
ψιλοκομμένο
60 γρ ανθότυρο ή φέτα
Για την ομελέτα
χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αρωματικά και τα φύλλα
nori. Αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με διάμετρο
17 εκ. ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε την μισή δόση από το μείγμα αυγών.
Μόλις το ρίξουμε στο τηγάνι το κουνάμε έτσι ώστε να πάει παντού και να πάρει στρογγυλό
ομοιόμορφο σχήμα. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε
σε πιάτο και κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
Για την vinaigrette χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι μέχρι να γίνει ομογενές.
Για την γέμιση ψήνουμε
τα καρύδια σε αντιπολιτικό τηγάνι σε μέτρια
φωτιά για περίπου 5 λεπτά και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
και από πάνω ρίχνουμε την vinaigrette και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: βάζουμε
σε κάθε πιάτο μια ομελέτα την γεμίζουμε με την γέμιση και την τυλίγουμε. Πασπαλίζουμε
με σχοινοπρασσο αν θέλουμε. Καλή όρεξη!!
Υπέροχα όμορφη, χορταστική και εντυπωσιακή έτσι όπως την έχεις τυλίξει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου για ακόμη μια φορά!!
Υ.Γ. ...αυτά τα πιάτα σου με τρελαίνουν!
Φιλιά
(ελπίζω να εμφανιστεί το ποστ μου αυτή τη φορα....) τα νόρι οταν μαγειρεύονται αλλάζουν/αποκτούν γεύση? ή δεν τα πολυκαταλαβαίνεις όταν τα τρως? Έχω ένα πακέτο ξεχασμενο σε ένα ντουλάπι και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να τα αξιοποιήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ποστ εμφανιστηκε αλλα εγω τωρα το ειδα :).
ΑπάντησηΔιαγραφήη συγκεκριμένη συνταγη επειδη περιεχει και άλλα μυρωδικα δεν μπορω να πω οτι εχει εντονη γευση απο νορι αλλα αν πετυχεις την μπουκια με αυτο το καταλαβαινεισ.