My winter tarts are heavier than summer. In summer I
use light cheese
and no cream at all for the filling, while
the winter is more like a quiche. As
for the dough I've come to the dough sucree
by Michel Roux, comes
out great and always succeeds.
This time I made green bean and leek tart.
½ package of green beans
2 large leeks, white part only
1 cup white wine
½ cup cream
2 eggs
2 / 3 cup Parmesan cheese
salt pepper
Boil the beans. In a pan put the chopped saute leeks in olive oil just to caramelized. Pour the wine and let it boil. In a bowl mix the cream with the eggs and parmesan. Spread the surface of the tart youwith little parmesan, then put the leeks and pour the mixture with the eggs. Place beans on top and bake in preheated oven at 180 until they pierce with a knife and comes out clean.
This time I made green bean and leek tart.
½ package of green beans
2 large leeks, white part only
1 cup white wine
½ cup cream
2 eggs
2 / 3 cup Parmesan cheese
salt pepper
Boil the beans. In a pan put the chopped saute leeks in olive oil just to caramelized. Pour the wine and let it boil. In a bowl mix the cream with the eggs and parmesan. Spread the surface of the tart youwith little parmesan, then put the leeks and pour the mixture with the eggs. Place beans on top and bake in preheated oven at 180 until they pierce with a knife and comes out clean.
Τώρα που φθινοπωριάζει πιάνω σιγά σιγά τις πιο χειμερινές τάρτες
μου. Το καλοκαίρι τις κάνω πιο ελαφριές χωρίς κρέμα γάλακτος και πιο ελαφριά τυριά
, ενώ το χειμώνα είναι πιο πολύ κις. Όσο για την ζύμη έχω καταλήξει στην ζύμη sucree από τον Michel Roux, βγαίνει υπέροχη
και μου πετυχαίνει πάντα.
Αυτή τη φορά έφτιαξα μια τάρτα με φασολάκια και πράσα.
½ πακέτο φασολάκια στρογγυλά
2 μεγάλα πράσα μόνο το λευκό μέρος
1 φλ λευκό κρασί
½ φλ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
2/3 φλ παρμεζάνα
Αλάτι πιπέρι
Βράστε τα φασολάκια έτσι ώστε να κρατάνε ίσα ίσα. Σε τηγάνι βάλτε
τα πράσα ψιλοκομμένα με λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να καραμελωσουν. Ριξτε το κρασί
και αφήστε να βράσουν. Σε μπολ ανακατεψτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και την
παρμεζάνα. Απλώστε στην επιφάνεια της τάρτας σας λίγη παρμεζάνα, μετά βάλτε τα πράσα
και ριξτε το μείγμα με τα αυγά. Τοποθετήστε τα φασολάκια από πάνω και ψήστε σε
προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να τρυπάτε με το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Καλημέρα!!Θα τη δοκιμάσω με αμπελοφάσουλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα πρόταση, καθώς τα φασολάκια τα έχουμε συνηθίσει κλασικά στην κατσαρόλα. Θέλω να δω πως θα είναι και σε μια τάρτα, άρα κρατάω τη συνταγή σου!
Σε προσκαλώ στο παιχνίδι με τις 7 αναρτήσεις, αν έχεις όρεξη φυσικά!
(http://chefkang.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html)
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Πολύ όμορφη παρουσίαση.
ΑπάντησηΔιαγραφή