Our
son is two months old today! So I decided to celebrate for these two wonderful months
has given to us so far. I had several ideas for
pastry in mind but ended up in the most popular
and favorite of small children (and not only) .. chocolate cake. But
I chose a recipe more
enriched so to wish
him to has so sweet and exuberant life as
this cake.
For the cake
230 g flour
30 g cornflour
1 ½ teaspoon baking powder
¼ teaspoon salt
140 g cocoa
230 g butter
400 g sugar
5 eggs
120 g cream 35% fat
120 grams whole milk
100 g chocolate drops
For the filling
125 g water
30 g brown sugar
300 g dark chocolate 55% cocoa
Place in the bowl of mixer the butter and sugar and beat. Pour the eggs one at a time and continue beating until mixture is fluffy. Sift flour, cornflour, baking, cocoa and salt and add it to the bowl of mixer. Add the cream, milk and chocolate drops in the mixture andd beat it in low mode of the mixer until the mixture is smooth. Pour the mixture into greased and floured pan and bake it in preheated oven at 180 degrees for 1 hour. Let it cool for about 2 hours to cool .
For filling
Place in a saucepan water and sugar. Add the butter and turn on the heat to medium grade. When the mixture starts boling pour over the chopped chocolate.
Fitting
Depending how much has come out the cake cut into two or three discs. In each tray, spread filling and place them in their place. Spread the entire surface with the rest of filling.
To tell you the truth I made 3 layers one with the filling and the other with myrtil marmelade. It is a very rich cake but worth a once in a while.
For the cake
230 g flour
30 g cornflour
1 ½ teaspoon baking powder
¼ teaspoon salt
140 g cocoa
230 g butter
400 g sugar
5 eggs
120 g cream 35% fat
120 grams whole milk
100 g chocolate drops
For the filling
125 g water
30 g brown sugar
300 g dark chocolate 55% cocoa
Place in the bowl of mixer the butter and sugar and beat. Pour the eggs one at a time and continue beating until mixture is fluffy. Sift flour, cornflour, baking, cocoa and salt and add it to the bowl of mixer. Add the cream, milk and chocolate drops in the mixture andd beat it in low mode of the mixer until the mixture is smooth. Pour the mixture into greased and floured pan and bake it in preheated oven at 180 degrees for 1 hour. Let it cool for about 2 hours to cool .
For filling
Place in a saucepan water and sugar. Add the butter and turn on the heat to medium grade. When the mixture starts boling pour over the chopped chocolate.
Fitting
Depending how much has come out the cake cut into two or three discs. In each tray, spread filling and place them in their place. Spread the entire surface with the rest of filling.
To tell you the truth I made 3 layers one with the filling and the other with myrtil marmelade. It is a very rich cake but worth a once in a while.
Ο μικρός μας έγινε δύο μηνών! Και εγώ του γιορτάζω γενέθλια
για τους δυο όμορφους μήνες που μας χάρισε ως τώρα. Είχα διάφορα γλυκά κατά νου
αλλά κατέληξα στο πιο δημοφιλές αγαπημένο των μικρών παιδιών και όχι μόνο .. κέικ
σοκολάτας. Μόνο που διάλεξα μια συνταγη πιο εμπλουτισμένη έτσι για να του ευχηθώ
να είναι τόσο γλυκιά και πληθωρική η ζωή του όσο αυτό το κέικ. Η συνταγη είναι από
το τελευταίο τεύχος γλυκές αλχημείες.
Για το κέικ
230 γρ αλεύρι
30 γρ κορν φλάουρ
1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
¼ γλ αλάτι
140 γρ κακάο
230 γρ βούτυρο
400 γρ ζάχαρη
5 αυγά
120 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ γάλα πλήρες
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Για την επικάληψη
125 γρ νερό
30 γρ καστανή ζάχαρη
300 γρ κουβερτούρα 55% κακάο
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε ένα ένα τα
αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να
αφρατέψει το μείγμα. Κοσκινιζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν , το
κακάο και το αλάτι και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος, το γάλα και τις σταγόνες και θέτουμε σε χαμηλή λειτουργία το μίξερ μέχρι
να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο
ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Ξεφορμάρουμε
μετά από 2 ώρες ώστε να έχει κρυωσει αρκετά το κέικ.
Για την επικάληψη
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ρίχνουμε
το βούτυρο και ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία βαθμίδα. Μόλις αρχίσει να βράζει το
μείγμα το ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Την ανακατεύουμε και μόλις
λιώσει την ρίχνουμε σε ρηχό ταψάκι να κρυωσει πιο γρήγορα.
Συναρμολόγηση
Ανάλογα πόσο μεγάλο έχει βγει το κέικ το κόβουμε σε δυο ή
τρεις δίσκους. Σε κάθε δίσκο απλώνουμε την επικάλυψη και τους τοποθετούμε στην θεση
τους. Απλώνουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη επικαλυψη και με μια σπάτουλα
την φτιάχνουμε όμορφα.
Εγώ να σας πω την αλήθεια στο ένα επίπεδο το γέμισα με μαρμέλαδα
μυρτιλο. Είναι πολύ πλούσιο κέικ αλλά αξίζει μια φορά στις τόσες.
Σου εύχομαι ειλικρινά, οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια με το μικρό σας να είναι οι πιο γλυκές στιγμές του κόσμου -υπέροχες σαν κι αυτό το cake
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χαίρεσαι το παιδάκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα
Wabini να το χαίρεσαι το αγγελούδι σου*
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάλεξες την καλύτερη νομίζω,
πάντα γλυκαμένοι να είστε!
Ευχαριστώ πολυ κορίτσια. Και εσεις να ειστε παντα καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήna sou zhsei k na einai panta glukos k tuxeros!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου ζήσει, να είναι γερός και τυχερός κι εσείς γεροί κι ευτυχισμένοι να τον μεγαλώνετε και να τον χαίρεστε!!! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι ο γιός σας να είναι γερός, δυνατός, χαρούμενος, ευτυχισμένος και καλότυχος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ζήσει!!!
Α ... και περνώντας τυχαία ... είδα και το Devil's cake πραγματικά σκέτη κόλαση ....
(κοντεύω να φάω την οθόνη)...
Καλέ γίνατε κιόλας 2 μηνών; Πώς περνάει έτσι ο καιρός! Να τον χαίρεστε τον μικρούλη σας και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή μαζί του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το κέικ, τα σχόλια είναι περιττά! Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!
Να σας ζήσει και να τον καμαρώσετε γερό και δυνατό!! Υπέροχα γενέθλια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
καλημέρα
αχ σας ευχαριστω ολους τοσο πολυ για τις ευχεσ σας! οπως καταλαβαινετε ειμαι μια τρελαμενη μαμα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήνα σου ζήσει το γλυκούλι σου .... κολασμενο το κεκάκι πάντως!
ΑπάντησηΔιαγραφή