Πολύ νόστιμo και εμφανίσιμο
ορεκτικό. Η συνταγή είναι από τον τελευταίο γαστρονόμο και με το που το είδα ενθουσιάστηκα
και την έφτιαξα. Και δικαιωθηκα για τι βγήκε πολύ ωραίο το αποτέλεσμα δεν νομίζετε?
Για την βάση
350γρ παξιμάδια
100 μλ ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες
τριμμένες
Για την κρέμα
350 γρ ξινομυζήθρα
500 γρ κατίκι
Φύλλα από ½ ματσάκι
δυόσμο
12,5 γρ φύλλα
ζαλετίνης
100 μλ φρέσκο γάλα
Για την επικάλυψη
8 φρέσκα συκα
κομμενα στα 4
8 φέτες προσούτο
2-3 κ.σ. βαλσάμικο
½ φλ φύλλα φρέσκου
δυόσμου
Αλάτι πιπέρι
Βάση:
Τρίβουμε στο μπλέντερ
τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο και την ντομάτα μέχρι να γίνουν ένα λασπώδες μείγμα.
Το αδειάζουμε σε τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε πιατέλα και το παγώνουμε
στο ψυγείο να σφίξει.
Κρέμα:
Σε μπολ αναμειγνύουμε
την ξυνομυζηθρα, το κατικι και τον δυόσμου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε μπολ βάζουμε φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν 5
λεπτά. Στο μεταξύ σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Μολις πάει να βράσει
και να φουσκώσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε
μέχρι να λιωσει. Ενωνουμε τα δυο μείγματα και το αδειάζουμε πάνω στην βάση. Βάζουμε
στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Συκα:
Κοριτσάκι μου τι κάνετε???!!! Να σας ζήσει ο μικρός και να τα χιλιάσει! Διάβασα οτι έγινε 2 μηνών! Ολόκληρος άντρας πια! ΟΧΙ ΠΕΣ ΜΟΥ... ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ???? Υπέροχη υπέροχη παρουσίαση όπως πάντα! Μπράβο αγαπημένη μου!!! Καλό σας φθινόπωρο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο!!Σύμπτωση το απόγευμα διάβαζα κάτι για σύκα σε βιβλίο Ιταλικής κουζίνας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα με τη donkey δεν θα βρει πουθενά αυτά που φτιάχνει η μαμά!!
I've never seen something like that. A very originally recipe! I'll write it down to make it later.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή αποθηκεύτηκε. Ελπίζω να βρω νόστιμα σύκα σύντομα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραίο! Πρωτότυπο και πολύ εμφανίσιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές!
Υπέροχη συνταγή και στην εκτέλεση και στη φωτογράφιση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σύκο μου αρέσει πολύ και είναι ένα φανταστικό πιάτο.
Μπραβο σου :)
Πολύ πρωτότυπη και δελεαστική η συνταγή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες φωτογραφίες!!! Μπράβο!
Φαίνεται απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! θΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ ΤΩΡΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφή