20 Σεπ 2011

Cheese cake with figs and procciuto - Αλμυρό cheese cake με σύκα και προσσούτο


Πολύ νόστιμo και εμφανίσιμο ορεκτικό. Η συνταγή είναι από τον τελευταίο γαστρονόμο και με το που το είδα ενθουσιάστηκα και την έφτιαξα. Και δικαιωθηκα για τι βγήκε πολύ ωραίο το αποτέλεσμα δεν νομίζετε?

Για την βάση
350γρ παξιμάδια
100 μλ ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες

Για την κρέμα
350 γρ ξινομυζήθρα
500 γρ κατίκι
Φύλλα από ½ ματσάκι δυόσμο
12,5 γρ φύλλα ζαλετίνης
100 μλ φρέσκο γάλα

Για την επικάλυψη
8 φρέσκα συκα κομμενα στα 4
8 φέτες προσούτο
2-3 κ.σ. βαλσάμικο
½ φλ φύλλα φρέσκου δυόσμου
Αλάτι πιπέρι

Βάση:
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο και την ντομάτα μέχρι να γίνουν ένα λασπώδες μείγμα. Το αδειάζουμε σε τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε πιατέλα και το παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Κρέμα:
Σε μπολ αναμειγνύουμε την ξυνομυζηθρα, το κατικι και τον δυόσμου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν 5 λεπτά. Στο μεταξύ σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Μολις πάει να βράσει και να φουσκώσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιωσει. Ενωνουμε τα δυο μείγματα και το αδειάζουμε πάνω στην βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Συκα:
Σε μπολ βάζουμε τα συκα , ρίχνουμε το βαλσαμικο, τον δυόσμο , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά μην χαλάσει το σχήμα τους. Αφήνουμε σκεπασμένα για περίπου 30 λεπτά. Μολις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε στην τάρτα μας και ενδιάμεσα βάζουμε και το προσουτο.

18 Σεπ 2011

Devil‘s cake ... κόλαση!


Our son is two months old today! So I decided to  celebrate for these two wonderful months has given to us so far. I had several ideas for pastry in mind but ended up in the most popular and favorite of small children (and not only) .. chocolate cake. But I chose a recipe more enriched so to wish him to has so sweet and exuberant life as this cake.

16 Σεπ 2011

Σούπα πράσινης κολοκύθας με σχοινόπρασσο και λάδι τρούφας



Το φθινόπωρο είναι εποχή της κολοκύθας. Και συνήθως προμηθεύομαι κολοκυθες για τις σούπες μου. Παρόλο που κλιματικά αργεί να φθινοπωριασει ακόμα μια συνταγη σούπας είναι κλασσικό καλωσόρισμα για αυτήν την εποχή. Φέτος μου φέρανε από το χωριό μου μια πράσινη κολοκύθα είναι κάτι μεταξύ κολοκυθιού και κολοκύθας κίτρινης. Συνήθως φτιάχνω πίτες με αυτές. Αυτή τη φορά αποφάσισα να την κάνω σούπα σύμφωνα με την κλασσική συνταγη μου της σούπας κολοκύθας που θα βρείτε εδώ  .
H μόνη διαφοροποίηση είναι ότι προσθεσα μπόλικο σχοινοπρασσο και λάδι αρωματισμένο με τρούφα που είχα αγοράσει από την Ιταλία πέρσι. Δεν το μετάνιωσα, δεν έχει τόσο έντονη γεύση όσο η κίτρινη κολοκύθα αλλά έγινε πολύ νόστιμη. 




25 Αυγ 2011

Raspberry pie - Τάρτα με σμέουρα



Η ζωή μας συνεχίζει να τρέχει σε γοργούς ρυθμούς μεταξύ αϋπνίας και κούρασης όμως η διάθεση παραμένει ανεβασμένη. Αυτό συζητούσαμε με τον Γουινη υπό άλλες συνθήκες τα ξενύχτια θα μας είχαν ισοπεδώσει τώρα όμως υπάρχει τόση αδρεναλίνη που είσαι διαρκώς σε μια εγρήγορση. Και ο Φίλιππος μας μεγαλώνει και τον χαιρόμαστε μέρα με την μέρα πιο πολύ. Έχουμε αρχίσει και κάνουμε δειλά δειλά κάτι μονοήμερες εκδρομουλες και κάτι βολτιτσες . και κάθε έξοδος είναι και μια πρόκληση για μας.. ολο και κάποιο καινούργιο εμπόδιο υπερπηδάμε. Σε 5 μέρες ο μικρός μας σαραντίζει και γιαυτο αποφάσισα να το γιορτασουμε πιο νωρίς με μια τάρτα με σμέουρα..


18 Αυγ 2011

Bulgur with vegetables, raisins, arugula and ricotta - Πληγούρι με λαχανικά, σταφίδες, ρόκα και ανθότυρο



I guess most of  you will be returned by the end of this week. It is the first time we had no vacations yet but did not bother me at all because I had the most wonderful company in the world: my little baby!
I do not have much time for photography and special cooking because as I told you I breastfeeding and I try to keep the menu neutral.
Today I opened the fridge and though to do something healthy and quick. So I made a bulgur with vegetables and cheese and arugula. If you eat feta I imagine will be much nicer with but because I don’t eat feta I always replace it either with ricotta cheese or katiki.
Well I used:
3 zucchini, peeled and diced
1 grated carrot
Raisins
bulgur
pine nuts
Coriander
Cumin
Rocket
Cream cheese
Salt Pepper
Olive oil

Saute in olive oil zucchinis and carrots, and when they are cooked threw the pine nuts and raisins and spices.
meanwhile boil bulgur and let it cool. Then mixed vegetables with bulgur and serve in each dish with a little chopped arugula and a piece of cheese on top, basting with olive oil and finished with salt and pepper. Was truly delicious and quick and healthy dish.

Γυρίσατε? Από διακοπές εννοώ… φαντάζομαι οι περισσότεροι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιστρέφουν. Είναι ο πρώτος Αύγουστος που μείναμε εδώ αλλά καθόλου δεν με πείραξε γιατί είχα την πιο όμορφη παρέα του κόσμου!
Δεν έχω και πολύ χρόνο για φωτογραφίσεις και ιδιαίτερα μαγειρέματα μια που όπως σας έχω πει θηλάζω και προσπαθώ να κρατώ το μενού ουδέτερο.
Σήμερα άνοιξα το ψυγείο και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχα έπρεπε να κάνω κάτι υγιεινό και γρήγορο . Έτσι έφτιαξα ένα πλιγούρι με λαχανικά και ρόκα και ανθότυρο. Αν τρώτε φέτα φαντάζομαι θα είναι πολύ πιο ωραίο με την φέτα απλά εγώ δεν την τρωω ωμή οπότε πάντα τη αντικαθιστώ είτε με ανθότυρο είτε με κατικι.
Λοιπον χρειάστηκα:
3 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 καροτο τριμμένο
Σταφίδες
κουκουνάρι
Πλιγούρι
Κολιανδρο
Κύμινο
Ρόκα
Ανθότυρο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Σόταρα σε λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τα καροτα και αφού τα άφησα να σιγοψηθουν έριξα μέσα και το κουκουνάρι και τις σταφίδες και τα μπαχαρικά.
Παράλληλα έβρασα το πλιγούρι και τα άφησα να κρυώνει. Στη συνέχεια ανακάτεψα τα λαχανικά με το πλιγούρι και σέρβιρα σε κάθε πιάτο με λίγη κομμένη ρόκα και ένα κομμάτι ανθότυρο από πάνω, το ράντισα με ελαιόλαδο και τέλειωσα με αλάτι και πιπέρι. Έγινε πραγματικά νόστιμο και είναι ότι πρέπει για γρήγορο και υγιεινό πιάτο.

4 Αυγ 2011

We are three!! - raspberry and cocoa financier - Είμαστε 3!- κεκάκια με κακαό και κόκκινα βατόμουρα



It’s the begging of August and I'm sure you are all  holidays. We finally became 3 ,on July 20 my son was born, Philip, and he is a healthy and beautiful baby. Since then we rare really busy with him and given the fact that I breastfeeding him does not allow me to cook complicated things. Mostly soups and neutral meals with not much of seasoning. Today I found an opportunity and I made wonderful financier with cocoa and raspberries.

Used

110 g butter, melted
100 g sugar
4 egg whites
100 g flour
15 g cocoa
1 teaspoon Baking powder
A few raspberries.

The recipe
is simple: hit first the eggs with the sugar, then threw the cocoa, the flour and the baking powder and then butter. place 2 or 3 raspberries and the mixture in every cup cake and bake them in a preheated oven at 175 degrees for 20 minutes. 



Αρχές Аυγούστου και ειμαι σίγουρη ότι όλοι είσαστε διακοπές. Εμείς γίναμε 3! Στις 20 Ιουλίου γεννήθηκε ο γιος μου, ο Φίλιππος μας, ένα υγιέστατο και όμορφο μωράκι. Από τότε τρέχουμε και δεδομένου του ότι θηλάζω δεν μαγειρεύω πολύπλοκα πράγματα. Σούπες ως επί των πλείστων και φαγητά ουδέτερα με όχι πολλά καρυκεύματα. Σήμερα βρήκα ευκαιρία και έφτιαξα πανέμορφα κεκάκια με κακάο και κόκκινα βατόμουρα.

Χρησιμοποίησα

110 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
100 γρ αλεύρι
15 γρ κακάο
1 κ. γλ. Μπεικιν παουντερ
Λίγα βατόμουρα.

Η συνταγή απλή χτύπησα πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη, στη συνέχεια έριξα το κακάο, το αλεύρι και το μπεικιν και αργότερα το βούτυρο. Έβαλα σε κάθε θήκη για κεκακια 2-3 βατόμουρα, έριξα από πάνω το μείγμα και τα έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.