Τι ποιο κλασσικό χειμωνιάτικο – φθινοπωρινό γλυκό από μια μηλόπιτα? Και μάλιστα με γεύση από τα παιδικά μου χρόνια γιατί έτσι την έκανε η μαμά μου και την απολαμβάναμε με την αδερφή μου και τελείωνε μέσα σε μια μέρα.
90 γρ βούτυρο μαλακωμένο
10 γρ ζάχαρη
2 αυγά
175 γρ αλεύρι
10 γρ ζάχαρη
2 αυγά
175 γρ αλεύρι
1 κ.γλ. baking powder
Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι βιολογικό ακέρωτο
100 μλ γάλα
Περίπου 4 μήλα (εγώ χρησιμοποιώ φούτζι ή pink lady)
¼ κ.γλ. κανέλλα
Ζάχαρη άχνη
Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι βιολογικό ακέρωτο
100 μλ γάλα
Περίπου 4 μήλα (εγώ χρησιμοποιώ φούτζι ή pink lady)
¼ κ.γλ. κανέλλα
Ζάχαρη άχνη
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C. Βουτυρώστε και καλύψτε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ περίπου 21 εκ. με χαρτί ψησίματος. Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε λίγη λίγη την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά μαζί με 1-2 κ. αλεύρι. Στην συνέχεια ρίξτε το ξύσμα από το λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι \μαζί με το baking powder εναλλάξ με το γάλα και αναμείξτε καλά. Βάλτε το μείγμα στην φόρμα.
Πλύντε και κόψτε τα μήλα σε φέτες και ρίξτε από πάνω το χυμό λεμόνι. Σιγά σιγά τοποθετήστε τις φέτες του μήλου πάνω από την γέμιση κάθετες. Αναμείξτε 1 κ.σ. ζάχαρη με την κανέλλα και πασπαλίστε πάνω από τα μήλα. Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει τελείως πριν ξεφορμάρετε και λίγο πριν σερβίρετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη .
90 gr unsalted butter cubed and softened
110 gr caster sugar
2 eggs
175 gr flour
1 tsp baking powder
zest and juice of 1 lemon
100 ml milk
4 apples
1/4 tsp cinammon
icing sugar
Preheat oven to 180. line the base of a cake tin with baking paper. In the bowl of the standert mixer beat the butter until fluffy. add the sugar and continue beating until ligther in color. Add the eggs with 2 tsp of flour. add the lemon zest. sift over the remaining flour with the baking powder and mix gently until smooth. trnasfer to prepared tin. peel quarter and core the apples squeezing the lemon juice over.partially slice the pieces and press them into the batter. sprinkle on top 1 tsp of sugar mixed with the cinammon. bake for about 1 hour.
Πολύ μου αρέσει το μαμαδίστικο κεκάκι με όλη τη γλύκα και τη νοσταλγία που αποπνέει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες εξαιρετικές, πολλά πολλά μπράβο!
Φιλιά
Πολυ σκηνογραφικη και λαχταριστη η μηλοπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!
Καλησπέρα, το κέικ σου ψήνεται. Αύριο θα είναι το πρωινό μας και το κολατσιό στο σχολείο. Φιλιά πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ σου ήταν θαυμάσιο! Το φάγαμε με μεγάλη ευχαρίστηση!
Δειχνει υπεροχο!! Οι φωτογραφιες...χωρις λογια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιαξω μετα τη νηστεια!..υπομονη...:-))
φιλια πολλα
ευη
Ειναι πανεμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Πανέμορφο styling και η συνταγή λαχταριστή! Καλημέρα και πάντα τέτοια όμορφα πράγματα να βλέπουμε από σένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη παρουσίαση και φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεκάκι μοσχομύρισε
Φιλιά
Καλη χρονιαααα!Ευχομαι να ειμαστε υγιεις,να δημιουργουμε και να ονειρευομαστε!!!!φιλιααα
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο!!! μ αρεσει το σχεδιο που εκανες με τα μηλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούρλια... μόλις δοκίμασα ενα κομματακι!
ΑπάντησηΔιαγραφή