6 Οκτ 2013

Egg radish salad - Αυγοσαλάτα με ραπανάκια


Του φίλιππου του αρέσουν πολύ τα βραστά αυγά. Έτσι και αλλιώς ή βραστά ή ποσέ του έχω δώσει μέχρι στιγμής . Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν φτιάξω μια αυγοσαλάτα θα εμπλουτίσω πιο πολύ την γεύση του και θα του το προσφέρω σαν απογευματινό πάνω σε μια φέτα ψωμί. Έτσι και έκανα και να σας πω ότι ήταν τόσο νόστιμη που σχεδόν τσακωθήκαμε για το ποιος θα πρωτοφάει. Την επόμενη φορά σε μεγαλύτερες ποσότητες.  Επίσης να σας πω ότι ταιριάζει θεσπέσια με μαύρο δανέζικο ψωμί του οποίου την συνταγή θα σας την δώσω προσεχώς. Η συνταγή της αυγοσαλάτας από το βιβλίο Green kitchen stories του David Frenkiel Και της Louise Vidhahl.


6 αυγά
1 χούφτα κολοκυθόσποροι  
1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κύβους
10 ραπανάκια σε ροδέλες
Σχοινόπρασσο αρκετό
Εστραγκόν αρκετό


Για το ντρέσσινγκ
120 μλ γιαούρτι
2 κ.γλ μαγιονέζα
1 κ.γλ κάρυ
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι


1 κ.γλ. σουσάμι (προαιρετικά)
1 κ.γλ. σπόροι γλυκιάς κάνναβης (hemp seeds) προαιρετικά



Βράστε τα αυγά για περίπου 7-8 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι  ψήστε για 1 -2 λεπτά τους κολοκυθόσπορους . αναμείξτε τα υλικά του ντρέσσινγκ σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Όταν τα αυγά είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει καθαρίστε τα και κόψτε τα σε κύβους. Βάλτε τα σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με το ντρέσινγκ. Ρίξτε το σχοινόπρασσο και το εστραγκόν και ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε από πάνω με το σουσάμι και τους σπόρους hemp αν χρησιμοποιείτε. Το απλώνετε πάνω σε ψωμί και το απολαμβάνετε!

2 σχόλια: