Για αυτήν την ιδιαίτερη τάρτα που έχω φτιάξει ήδη δυο φορές
την πρώτη φορά χρησιμοποίησα σέσκουλα. Αυτήν την φορά πήρα κάτι ιταλικά γλυκά
χόρτα και μου άρεσε πολύ η γεύση που έδωσαν στην τάρτα. Εσείς χρησιμοποιήστε ότι
σας είναι πιο βολικό μόνο που θέλει γλυκά χόρτα. Δίνει ένα ρουστικ αποτέλεσμα όλος
αυτός ο συνδυασμός των γεύσεων. Η συνταγή είναι από το γαλλικό βιβλίο με τις τάρτες
που θα θυμηθείτε εδώ. (recipe in english, in the bottom. adapted from the book atelier tarts de Catherine Kluger).
Θα χρειαστείτε
Μια ζύμη τάρτας προψημενη
300 γρ γάλα
100 γρ κρέμα γάλακτος
3 κρόκους αυγών
Αλάτι πιπέρι
100 γρ κατσικίσιο τυρί τύπου petit billy ή
αν δεν βρείτε βάλτε chavroux
300 γρ χόρτα γλυκά (σέσκουλα κ.λ.)
30 γρ κουκουνάρι
20 γρ σταφίδες
Λίγο ελαιόλαδο
Αρχικά μουλιάζω τις σταφίδες μου σε ζεστό νερό να
μαλακώσουν. Καβουρδίζω το κουκουνάρι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Σε μεγάλο
τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και βάζω τα χόρτα να ζεματιστούν για περίπου 10
λεπτά. Αν κρίνετε ρίξτε λίγο νερό στο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα αλατωπιπερώστε
και αφήστε να κρυώσουν. Σε μπολ χτυπάμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα
αυγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο προψημένο κέλυφος της τάρτας αρχικά στρώνουμε τα χόρτα,
στην συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και το μείγμα με το γάλα και τα αυγά. Πάνω προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Την
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 περίπου 50 λεπτά.
300 g milk
100 g cream
3 egg yolks
salt, pepper
100 g goat cheese or petit billy
300 g fresh greens (chard )
30 g pine nuts
20 g raisins
A little olive oil
Soak the raisins in warm
water to soften. Roast the pine nuts in
a skillet over medium heat for
3 minutes. In another large pan add the olive oil and the chards and let them cook for about 10 minutes. You can add some wateras well in the pan. Once they are ready season with salt and peper and let cool. In a bowl, beat
the milk with the cream and eggs. Sprinkle a
little salt and pepper.
In the baked tart shell initially lay the greens, then add the goat cheese and mix with the milk and eggs. Over add the pine nuts and raisins. Bake in a preheated oven at 160 about 50 minutes.
In the baked tart shell initially lay the greens, then add the goat cheese and mix with the milk and eggs. Over add the pine nuts and raisins. Bake in a preheated oven at 160 about 50 minutes.
Πρωτότυπη και πολύ ευπαρουσίαστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Εκπληκτική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να κάνω βουτιά στη φωτογραφία!!!
Μπράβο!!
Πολύ ωραία τάρτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα έχω δοκιμάσει τα σέσκουλα σε συνταγή ακόμα.
Η συνταγή σου εξαιρετική και ιδιαίτερη.
Φιλιά :)
Πολύ καλή επιλογή συνταγής, φαίνεται υπέροχη. Οι σταφίδες και το κουκουνάρι πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη γεύση σ΄αυτή τη τάρτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή