Η συνταγη για μηλα στο φούρνο γεμιστά από το βιβλίο της Beatrice peltre recipes for an inspired life ελαφρώς
παραλλαγμένη. Παραθετω την συνταγη όπως είναι στο βιβλίο και πιο κάτω στα
ελληνικά.
Recipe adapted
from Beatrice Peltre’s book recipes for an inspired life. I have make few
changes but still is perfect.
4 tbls
dried cranberries finely chopped
4 tbls
shelled unsalted pistachios finely chopped
4 tblsp
silvered almonds finely chopped
235 ml
apple juice
Finely grated
zest and juice of a lemon
1 vanilla
bean split open and seeds scraped out
4 apples
4 cinammon
sticks
Sugar demerara
(the recipe was turbinado sugar)
Butter (the
recipe was 3 tbsp olive oil)
In a small
bowl combine the cranberries, pistachios and almonds; set aside. In a pot
combine the apple juice, lemon zest, vanilla bean and seeds. Bring to boil,
then remove from heat. Cover and leave to infuse for 30 minutes. Preheat oven
to 180 c. core the apples, then slice the top off each one and drizzle with
lemon juice. Place the apples in a baking dish and divide the nut-cranberry
stuffing among them. Place a cinnamon stick in each one and a piece of butter
and cover with their tops. Pour the infuse d juice over the apples and sprinkle
with sugar. Place the
apples in the oven and bake for 1 hour. Serve warm with yogurt on the side.
4 κ.σ αποξηραμένα cranberriesψιλοκομμένα
4 κ.σ. ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης ανάλατα
4 κ.σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
235 μλ χυμός μήλου
Ξύσμα και χυμό από 1
λεμόνι
1 βανίλια
4 μήλα
4 στικ κανέλλας
Βούτυρο (η συνταγη χρησιμοποίει 3 κ.σ. ελαιόλαδο)
Ζάχαρη εγώ έβαλα demerara η συνταγή χρησιμοποιεί turbinado
Σε μπολ ανέμειξα τους ξηρούς καρπούς με τα cranberries. Σε κατσαρολάκι έβαλα τον χυμό
μήλου, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και άφησα να έρθουν σε σημείο βρασμού. Σκέπασα
την κατσαρόλα και άφησα για 30 λεπτά. Προθέρμανα τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαίρεσα
τον πυρήνα από τα μήλα και έκοψα μια φέτα από την κορυφή καθενός, ράντισα με
λεμόνι. Τα τοποθέτησα σε ταψάκι και μοίρασα την γέμιση σε κάθε μήλο , έβαλα ένα
στικ κανέλλας στο καθένα και ένα κομμάτι βούτυρο. Σκέπασα με το καπάκι , έριξα από
πάνω τον χυμό από την κατσαρολα και πασπάλισα με μπόλικη ζάχαρη. Τα έψησα στον φούρνο για περίπου
1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα συνοδεύετε είτε με Σαντιγύ είτε με γιαούρτι. Είναι
πεντανόστιμα και αρωματικά.
Πολύ γευστικό επιδόρπιο, ελαφρύ και ευπαρουσίαστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι και πόσο αρωματικό θα είναι!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Το ιδανικό γλυκό για μένα που τρελαίνομαι για μήλα! Κριτσανιστή και αρωματική η γέμιση ταυτόχρονα.. Μμμμ.. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τα αγαπημενα... μονο που δεν ειχα την συνταγη του.
ΑπάντησηΔιαγραφήTα ψητά μήλα τα λατρεύω και τωρα που χειμωνιάζει μ αρέσουν πιο πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα και αρωματικά τα δικά σου.
Φιλιά