I haven’t
post for very long time but several things happened . Initially I got a cold that I lasted for days and with the child were not
easy. But
the best part is that all three of us escape to Mani (first time for me) and
really loved it. We
were in a fantastic eco-hostel (in a village called Drosopigi) the three of us
and I can say that the experience was amazing. It
is certainly still a baby but I feel that day after day he understands more and
more.
We returned yesterday from the trip and the fridge was almost empty so today I had to prepare dinner with left overs. And in my inspiration I made an dish with bulgur, zucchini and parmesan sauce that was really good and a tart with zucchini and bacon spmething like quiche Laurene with zucchini.
We returned yesterday from the trip and the fridge was almost empty so today I had to prepare dinner with left overs. And in my inspiration I made an dish with bulgur, zucchini and parmesan sauce that was really good and a tart with zucchini and bacon spmething like quiche Laurene with zucchini.
Πάλι χάθηκα το ξέρω… αλλά συνέβησαν διάφορα. Αρχικά έπαθα
μια γερή ψύξη που μου κράτησε για μέρες και έτσι μαζί με το παιδί δεν ήταν εύκολα.
Μέσα στο άσχημο κλίμα της ψύξης μου είχα μια ωραία έκπληξη όπου
το μπλογκ μου έγινε αναφορά σε μια στήλη της lifo. Μπορείτε να τσεκάρετε εδώ τα ωραία πράγματα που έγραψε
για μένα η Λένα Φουτσίτζη.
Αλλά το καλύτερο είναι ότι αποδράσαμε οι τρεις μας στην Μάνη
που δεν είχε τύχει να ξαναπάω και ξετρελάθηκα πραγματικά. Είχαμε ξαναφύγει με
το μωρό όμως δεν μετράει γιατί είχαμε πάει στο εξοχικό του Γουινη. Τώρα όμως μείναμε
σε έναν καταπληκτικό οικολογικό ξενώνα (σε ένα ορεινό χωριό που λέγεται
Δροσοπηγή ) οι τρεις μας και μπορώ να πω ότι η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Είναι βέβαια ακόμα μικρός όμως νιώθω ότι όλο
και κάτι προσλαμβάνει από όλες αυτές τις καινούργιες παραστάσεις. Έτσι και αλλιώς
έχω φροντίσει και τον βγάζω βόλτες καθημερινά.
Σήμερα μετά την βόλτα και επειδή γυρίσαμε μόλις χθες από την
εκδρομή και δεν είχα ψωνίσει τίποτα, άνοιξα το ψυγείο και ετοίμασα δείπνο με ότι
είχα. Και μέσα στην έμπνευση μου έφτιαξα ένα πλιγούρι με κολοκυθάκια και σάλτσα
παρμεζάνας που ήταν πραγματικά καλό και μια τάρτα με κολοκύθι και μπέικον κάτι
σαν κις λορεν με κολοκύθι δλδ.
continue for recipes
For the bulgur with zucchini and parmesan sauce used:
5 small zucchini cooked al dente
2 servings of cooked bulgur
200 ml cream
80 g parmesan
Salt, pepper
Mix zucchini with bulgur and left aside. In a pan put the cream and start to boil. Then add the parmesan. Let it in the heat until it is cooked and the sauce thickens.Then put salt and pepper. at the end add the sauce over the bulgur and ready! Imagine something like risotto but with bulgur. Great flavor!
For the tart
Dough for a smal square tart pan
2 eggs
100 gr bacon cut in cubes
4 zucchini grated
250 g grated reggato cheese
350 g cream
Baked the pie the usually way. In a bowl, mixed the eggs with the grated cheese and the cream and threw the zucchini. Add the bacon and then the pepper. Pour few salt because this cheese is salty. Bake it in 180 for about 45 minutes.
Για το πλιγούρι με κολοκυθάκια και σάλτσα παρμεζάνας
χρησιμοποιησα:
5 μικρά κολοκυθάκια βρασμένα αλ ντεντε
2 μερίδες πλιγούρι βρασμένο
200 μλ κρέμα γάλακτος
80 γρ παρμεζάνα
Αλάτι πιπέρι
Ανακάτεψα τα κολοκυθάκια με το πλιγούρι και άφησα στην άκρη. σε τηγάνι έβαλα την κρέμα
γάλακτος και αφού άρχισε να βράζει έριξα την παρμεζάνα . την άφησα στην φωτιά μέχρι
να δέσει η σάλτσα και μετά αλατοπιπερωσα. Στο τέλος έριξα πάνω από το πλιγούρι
την σάλτσα και έτοιμο! Κάτι σαν ριζότο φανταστείτε αλλά με πλιγούρι. Θα πηγαίνει
συνοδευτικό με πολλά πιάτα.
Για την τάρτα
Ζύμη τάρτας για μικρή τετράγωνη ταρτιερα
2 αυγά
100 γρ μπέικον κυβάκια
4 κολοκυθάκια τριμμένα
250 γρ ρεγγατο τριμμένο
350 γρ κρέμα γάλακτος
Έψησα την τάρτα με τον γνωστό τρόπο αρχικά. Σε μπολ ανακάτεψα
τα αυγά με το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και έριξα τα κολοκυθάκια. Έριξα
στην συνέχεια το μπέικον και φρεσκαρισμένο πιπέρι . αλάτι ρίξτε λίγο γιατί το συγκεκριμένο
τυρί είναι αλμυρό. Ψήστε σε
προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Καλή σας όρεξη!
πάρα πολύ ωραία η ιδέα σου!! από εκεί που δεν το περιμένεις ξεφυτρώνουν τα πρωτότυπα πιάτα!!! θα προσπαθήσω να τα δοκιμάσω και τα δύο το συντομότερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως βλέπεις η προλαλήσασα θα τα φτιάξει κι εγώ θα κάθομαι και θα δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που περάσατε ωραία η Μάνη είναι καταπληκτική!!
καλησπέρα κορίτσια. πραγματι μου αρεσαν πολυ τα μερη εκει και θα ξαναπαω συντομα. Δυστυχως δεν προλαβα να αγορασω καλουδια , την επομενη φορα ομωσ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικούλια σας λοιπόν! Μπράβο για το μπλογκ, μπράβο που βγάζεις συστηματικά τον μικρούλη βόλτα και μπράβο για τις υπέροχες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφή